torsdag 2. juli 2009

Sommer i hagen

Juni avsluttet som den begynte - med skikkelig sommervær. Da har vi glemt ukene med surt, grått og kjølig vær hvor alt stoppet opp omtrent. Siden sommerværet og varmen kom har alt eksplodert nede i hagen, nå begynner beda å ligne på jungelbed.
Her er noen bilder fra 29. juni.
Det første bildet viser en av mine stoltheter i hagen - peonen "Victoire de la Marne". Den er kjempestor, nesten meteren høy og har noen enorme blomster som kommer i klaser. kameraet klarer ikke helt å gjengi riktig farge på blomstene.

Her er to andre av mine nydelige peoner, "Festiva Maxima" og "Ginko Nishiki". Alle peonene står nå i full blomstring, og i år ser det ut til å ha vært et godt år for peonene for de blomstrer noe enormt.

En hvit martagonlilje dukket opp ved siden av "Festiva Maxima". Jeg vet jeg plantet en hvit martagon en gang, men trodde den var gått til blomsterhimmelen siden den ikke kom opp igjen. Så gleden var stor da den dukket opp i år.


Morina longifolia er tidlig ute med blomstringen i år. Det er en morsom plante med nydelige farger på blomstene.


29. juni avsluttet med et voldsomt tordenvær. Folk kan ikke minnes det har vært så voldsomt over bygda her noen gang. Heldigvis uten skader av lynnedslag, enda så mange ganger det slo ned rundt omkring. Det var både skummelt og fasinerende på en gang. Bonnie bjeffet seg nesten hes da det stod på som verst. Hun liker ikke hverken blinker eller smeller, og denne gangen smalt det og blinket i ett omtrent.
Innsatsen i hagen er lik null for tida. Det blir bare vanning av potter og verandakasser. Har ikke plantet i de store krukkene mine enda heller, og ugresset får gro i fred.
Er jeg blitt hagelei eller er jeg blitt hagelat??


2 kommentarer:

orchis sa...

Vet ikke om du er hagelei eller -lat. Har også sånne perioder, men de varer sjelden lenge :) Går sikkert over for deg også. Har kanskje noe med varmen å gjøre? Man blir litt energitom av det - og da skal man tillate seg å bare nyte alt man har gjort.

Det tordenværsbildet er fantastisk! Ligner på en scene fra en film ved navn "The day after tomorrow". Du har kanskje sett den? Hvorfor ikke maile bildet til Met. Institutt? Slikt liker de å publisere.

Ha en nydelig dag!

Lunalei ;-) sa...

Du er nok i "nyte den vakre hagen min" stadiet!!!! Fantastisk lyn-bilde, ikke bare bare å kunne forevige et sånt "dramatisk" øyeblikk!!!
Klem fra ei anna ei som nyter late dager i hagen!!!