tirsdag 23. juni 2009

Sankthansaften

Dagen i dag hadde jeg tenkt å bruke ute. Været så lovende ut fra morgenen av og regnet holdt seg unna. Eneste som er blitt gjort er en vannerunde i drivhuset.
Bonnie og jeg har holdt oss inne hele dagen. Grunnen til det er at noen begynte med sprengingsarbeide oppe i lia her. Det har smellt av salver med jevne mellomrom utover hele dagen. Og med en hund som er livende redd for sånne smeller så var det ikke noe annet alternativ enn å være inne. Trenger jeg å si at nyttårsaften er rene marerittet for Bonnie.
Hun har fotfulgt meg hele dagen, til og med inn på WC. Nå ligger hun under skrivebordet oppå føttene mine.
Sankthansværet har blitt nitrist. Skodda ligger som et lokk over bygda og det har begynt å yre/småregne. Det var da ikke dette været det skulle bli denne uka?
Nå skal Bonnie, Miapusen og jeg kose oss og feire sankthans aften med noe godt å spise. Så får jeg håpe det ikke blir samme smellinga i morgen så vi får være ute i hagen.
-
Ha en fin sankthansaften alle hagevenner rundt omkring:-)

6 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Ønsker deg en god St.Hans til tross for dårlig vær og smell ute... Det er ikke greit å være hund når de sprenger.
Har du prøvd DAP? Det er en del som har god hjelp av det til nyttår.

Hilsen Margreteh

IngunnBW sa...

God St.Hans til deg og Bonnie :) Synd med været dere har...

Marit sa...

Synd at dere får en sånt St.Hans vær da! Været får en dessverre ikke gjort noe med, men håper at dere får en hyggelig kveld alikevel.

orchis sa...

Håper St.Hans ble fin trass både vær og smell. Synd på Bonnie. Skjønner at nyttårsaften må være et mareritt. Husker hunden i mitt barndomshjem. Den ble hysterisk.
Her gikk St.Hans forbi i total stillhet. Ingen tradisjon for markering, så langt jeg vet.
Ha en flott dag!

Lunalei ;-) sa...

Hei! Håper St.hans ble bra! Det ble ikke noe feiring på meg, var på kurs!
Stakkars Molly - håper de er ferdige med sprengingen nå!
nå har sola endelig kommet hit -krysser fingrene for at den skinner over hele landet i morgen!!!
Klem fra Lunalu

orchis sa...

Hei igjen, Elsa!

I min blogg spurte du om Dahlia imperialis kan drives fra frø. Det vil jeg tro. Om min lager frø kan jeg å sende deg om du vil. Men vit at den er høst-/vinterblomstrende. Likevel bør den kunne klare å blomstre i f.eks. drivhuset ditt - kanskje t.o.m. ute dersom høsten er lang og mild.

Jeg bestilte min fra Frankrike. Var ikke dyrt (10€). De sender sikkert til Norge også, men det blir vel mer komplisert med alskens sertifikater, toll og avgifter. Du kan jo titte på utvalget i flg. link:
http://www.bulbargence.com/en/home-bulbargence-flower-bulb-to-botanical-species.php

God Helg!