lørdag 11. juli 2009

Lei og frustrert

Bare så det er sagt med en gang, det er ikke været jeg er lei og frustrert over. Det er egentlig flott hagevær ute i dag med passe temperatur selv om skodda henger nedover fjellsidene.
Det som gjør meg lei og frustrert er det vonde kneet mitt som bare har blitt mer vondt utover sommeren. Jada, jeg står i køa for å få gjort noe med det, men med ferietid og ventelister får en bare smøre seg med tålmod. Mandag skal jeg til legen å få en kortisonsprøyte for å se om det kan hjelpe litt på plagene.
Hagen den får leve sitt eget liv enn så lenge for jeg klarer nesten ikke gå noen ganger.
En dugnadsgjeng står høyt på ønskelista:-))
-
Regnet har lagt ned endel av plantene rundt i beda og noen av rosene ser litt molefonkne ut. Ugresset - særlig vassarven - har gode tider etter at det kom regn. Skal si den våknet til live gitt.
Jeg ser at jeg får en hel jobb med å spa opp stauder som har bredd seg for mye og som truer med å kvele naboplantene. Sånn blir det når en planter for tett.
Dagens bilde er av lavendelen som snart begynner å blomstre. Den ble sådd og plantet ut i fjor, og jeg trodde ikke den ville klare vinteren her. Jeg har prøvd før med lavendel i beda uten å lykkes. Så kanskje den en sår selv blir mer herdig?
Det ble litt sånn syt og klaginnlegg dette, men noen ganger gjør det godt å få det ut.
Godt det er Tour de France på TV med mye flotte naturbilder fra områdene rundt løypa.
-
Ha en fin helg alle hagegale rundt omkring i landet:)

13 kommentarer:

IngunnBW sa...

Så leit med kneet ditt, har et selv som har fått hjelp så det går sånn noenlunde greit nå. Kjempefrustrerende å bli forhindret av kroppen når lysten til å jobbe i haven er stor!

Ja, den vassarven har virkelig fått fart på seg i regnet. Jeg var ute en tur og klippet visne roser i dag og så at det har tatt seg opp noe veldig med ugress i bedene. Så her må nok lukespaden til pers igjen.

Enkelte nyplantete stauder har tatt helt av, så her må det nok også rokkeres om i bedene. Alltid noe å pusle med i en have heldigvis! Den er alltid levende, aldri stillestående.

Håper du greier å glemme det du ikke kan gjøre og kose deg med det du kan. Lavendelen din f.eks. Min har akkurat begynte å blomstre for fullt, det er like deilig hver eneste sommer :) Sniff, sniff :)

Mia sa...

Det er lov å være lei et vondt kne. Jeg datt ned trappen tidligere i sommer og har vonde ribbein. Attans irriterendes når man ikke kan gjøre det man vil uten at det gjør vondt. Skjønner deg godt jeg :)

Marit sa...

Huff da Elsa, det hørtes ikke noe godt ut. Får håpe du får gjort noe med det snart, og at du blir bra igjen. Sender en trøsteklem!

Anonym sa...

Håper kneet ombestemmer seg snart, ikke greit når det krangler. :(

Ellers er Tour de France svært grei underholdning sommerstid, det er jeg enig i.

Wenche sa...

Håper du snart får orden på kneet.

Og at vassarven har gode tider kan jeg skrive under på. Har brukt hele dagen i dag på å renske opp i bedene. Jeg kom ikke helt rundt, får nok ta resten i morgen. Og som deg har jeg nok plantet litt for tett enkelte steder og får en skikkelig jobb enten i høst eller til våren med omrokkering i bedene (men det holder jo en del ugress unna da)
Ha en fortsatt god helg :-)

orchis sa...

Håper du ikke må vente for lenge i helsekøen. Vet ikke om de kan hjelpe å mase litt på 'systemet'? Det er trist når kroppen ikke tillater fri utfoldelse, men begrenser de gleder vi har. Vet det av egen erfaring. Krysser fingrene for at du snart er i 'full drift' igjen!
God søndag.

Else Marie sa...

Uff da........
Håper det hjelper med korti.
La urgess være ugress og kos deg litt.Med en god bok og noe varmt i kroppen.
Touren følger jeg hvert år.
Vi har planer om å dra ned om et par år.Deilig ferie det.

Kos deg nå da

Randines hageblogg sa...

Med et vondt kne har du lov til å klage, håper kortisonsprøyte gjør kneet litt bedre. Krysser fingrene for at du fort rykker frem i helsekøen...

Flott lavendel, jeg tror alltid at frøsådd blir herdigere for de får en bedre oppvekst enn de kjøpte.

Elsa sa...

Tusen takk for koselig besøk og kommentarer alle sammen.
Jeg blir alltid glad når jeg leser kommentarer på det jeg skriver i bloggen.
Klem til dere alle:)

Elisabeth sa...

Uff, vonde ledd er ikke noe gøy. Særlig ikke når det er så mye man vil gjøre, men ikke orker fordi det gjør vondt. Håper en kortisonsprøyte kan hjelpe litt hvertfall. Det har hvertfall hjulpet på mine ledd når betennelsen ikke vil gi seg.

Margrethes hus og hage sa...

Så kjedelig med vondt kne, da! Det er lov å bli lei av det. Å ha vondt til stadighet er ikke godt og det kan tære på humøret. Håper kortisonen hjelper og at du rykker fort fram i køen :)

Hilsen Margrethe

potentilla sa...

Triste greier.
Jeg får ikke haget pga. jobben, så noe er det :(

Lunalei ;-) sa...

Så leit at du har vondt kne. Håper det blir raskt bedre!
Vet det er kjempe frustrende å ikke kunne gjøre alt en har lyst til pga av smerter.
Trøsteklem fra Lunalu