lørdag 4. juli 2009

Noen fotoglimt fra hagen i kveld

Austinrosen "Dark Lady" som er mørkere i virkeligheten enn det kameraet klarer å vise. En nydelig og hardfør rose.
Austinrosen "Brother Cadfael"

Austinrosen "Mary Rose"


En ukjent lilje har kommet opp mellom to steiner. Er det hagenissen som har vært ute mon tro? Den er mye mørkere i fargen i virkeligheten enn det bildet viser. Kameraet takler ikke å gjengi alle farger skikkelig desverre.


"Morden Centenniel" rosene står flott nå. Desverre er de ikke særlig regnsterke, så jeg nyter synet av de nå før det meldte regnet kommer neste uke.
Nesten alle rosene har nå begynt å blomstre. Noen er litt tregere i starten enn andre, men står med store knopper ferdig til å spre glede.
Det er så nydelig å kjenne roseduften, og særlig "Rose de Rescht" sender nydelige duftbomber som en kan kjenne på lang avstand.
-
En stor skuffelse. Det jeg trodde var rosen "Dortmund" viser seg å være en masse med villskudd som antagelig har kverket "Dortmund". Det dukket opp noen blomster som er noe av det tristeste jeg har sett. Noen bitte små skittenrosa blomster. Så der var det poderot med voksekraft. Men den har ikke livets rett her i hagen så den skal bli spadd opp til høsten. Så får jeg bare finne en annen rose å sette det i steden.
Kanskje jeg skal prøve å få tak i "Lykkefund". Den tror jeg hadde blitt fin å vokse ved leveggen.


8 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Åh, rosebedet ditt var lekkert! Nyt det før regnet kommer :) Kjedelig når villrosen overtar, men det er sånt som skjer. Jeg har klart å både gjødsle og vanne en villrose halve sommeren før jeg skjønte at det ikke var william shakespear 2000 :)

Vivishagerom sa...

Så flotte rosebilder. Jeg skrev ned navnet til Dark Lady, og må prøve å få tak i den. Lykkefund må du anskaffe deg, for den er veldig fin.
Takk for titten og ha en fin søndag.

Lunalei ;-) sa...

sukk, så vakre roser! I fine, deilige hagen din!!!
Det er meldt regn fra og med tirsdag...så nå er det bare ut og nyte finværet!!!
Klem

Else Marie sa...

Mange flotte roser her også Elsa nydelig,jeg nyter hagerundene nå med alle luktene omkring.Den røde liljen har jeg også.Har ikke navn da jeg kjøpte den i potte i full blomst.Billigere det får mange for under 50 lappen.

Det har regnet her i dag og det er meldt 4,7 i morgen uffff

IngunnBW sa...

Kan den mørke liljen være 'Landini'?

Nydelig rosebed Elsa! Brother Cadfael er virkelig en vakker rose, den kommer utrettelig med nye store blomster helt inn i frosten. The Dark Lady er lekker, liker godt disse mørke rosene som kontraster i et bed.

Elsa sa...

Tusen takk for koselige kommentarer og tilbakemeldinger.

Den mørke liljen har bare dukket opp, jeg har aldri plantet noe der den har dukket opp. "Landini" har jeg aldri hatt så det kan ikke være den.
Uansett - det er kjekt med sånne overraskelser, og særlig når de er så fine:-)

Anonym sa...

Nydelige rosebilder. :)

Lizbeth sa...

Nydelige rosebilder.