mandag 6. juli 2009

Alt for turistene 2

Også oppe på selve Trollstigplatået foregår det en storstilt utbygging. Nye utsiktsplattformer var ferdig i sommer.

Denne plattformen er bygget med tanke på rullestolbrukere. Før har det vært umulig for de å komme så nær at de kunne få se nedover Isterdalen annet enn fra veien. Her er det lett tilgjengelig med rullestol og de kan få nyte utsikten nedover dalen.

Denne har erstattet det gamle utsiktsplatået. Her er det bare å glemme høydeskrekken når en går utpå og bare nyte den flotte utsikten.
Nye gangveier er også bygget ut til platåene, og det skal settes opp rekkverk på siden som vender mot dalen så en kan gå trygt uten å være redd for å ramle ned. Noe som kan være en fordel når hordene med cruiseturister inntar Trollstigen:-)
Det skal i hvertfall bli spennende å se hvordan det blir når hele utbyggingen er ferdig oppe på Trollstigen. Jeg tror det blir et kjempeflott anlegg for alle som besøker Trollstigen i løpet av sesongen.

Veien opp Trollstigen tok det 8 år å bygge og den ble åpnet av kong Haakon VII 31.juli 1936.
Et imponerende stykke ingeniørkunst.
Den gamle kløvstien som går opp fra Isterdalen og over fjellet til Valldal er også rustet opp, så det er godt mulig å ta seg opp til beins via den.
Den ble brukt i gammel tid da folk fra Valldal som kom over fjellet med hester,krøtter og varer til Romsdalmartnaden som var på høsten.
Her kan en finne mer om Trollstigen: http://www.trollstigen.net/

Alle bildene er klikkbare.

7 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

jeg er kjempefan av Veivesenets satsning på turisveiene. Disse nye rasteplass og utsiktspungtene er gull for oss som ferdes langs veien. Det hever opplevelsen av naturen, og i mange tilfeller gjør det mulig å få større opplevelser ved at man virkelig kommer langt frempå som her. Hipp hurra :)
Flotte bilder du har tatt forresten!

Else Marie sa...

Og gosj for en utsikt.........men der hadde ikke jeg turt å stå heeee pyse jeg se hehehe.
Men for all del en uforglemmelig opplevelse for di som tør
enig med anne supre bilder

Elsa sa...

Satsningen på turistveiene er et kjempeflott tiltak.
Håpet er at det kan bli fjernet noe mer skog som mange steder stenger for flotte utsiktsopplevelser.
Turistveien Åndalsnes/Trollstigen/Valldal/Geiranger/Grotli er en opplevelse.

Margrethes hus og hage sa...

Oj, så flott! Har ikke vært der selv, men ser at dette er vel verd et besøk! Men glemme høydeskrekken? Jeg som har problemer med toppen av gardintrappa ;P

Ha en flott kveld! Hilsen Margrethe

Lunalei ;-) sa...

oh lord, for en utsikt!!!! Det er jammen meg langt ned fra den usiktsplassen!
Supre bilder!
Klem fra Lunalu

IngunnBW sa...

Ååååå...jeg kan kjenne høydeskrekken komme snikende.... Virkelig flotte bilder av storslagen natur! Er stolt av det vakre landet vårt jeg :)

orchis sa...

Storslått natur! Flott at den gjøres mer tilgjengelig for folk av alle slag, men alle prosjekter er ikke like vakre, nei. For øvrig glad ikke jeg er arbeider der. Hadde vel besvimt av skrekk :)