tirsdag 14. juli 2009

En fotorunde i kveld

Astrantia "Sunningdale Variegata" trives godt i det nye bedet.

Eucomis bicolor overgår nesten seg selv, den sprenger snart potta den står i.

I drivhuset har mirakelblomsten begynt å blomstre og sprer en herlig duft som fyller drivhuset. Denne planten er dyrket fram av frø jeg samlet på Kreta da jeg var der i fjor i august.


Capsicum annum "Choco" har begynt å få frukter. Eller er den en grønnsak? Jeg er spent på om de får den mørke sjokoladebrune fargen som var på bildet i frøkatalogen.
Tilslutt en pellisblomst, nemlig "Rococo". Desverre har den fått litt regn på seg så den ser litt tufs ut.
Ja for regn har vi fått. Det begynte i går kveld med et skikkelig skybrudd. Og noen regnbyger i natt og på formiddagen i dag har satt spor etter seg i hagen. Den ser mildt sagt lite presentabel ut. Her må det klippes, støttes opp og ryddes med hard hand. Håper det blir sånn noenlunde vær i morgen så jeg får begynt.
Heldigvis så virker kortisonsprøyta jeg fikk i kneet da jeg var hos legen i går, kneet kjennes mye bedre ut i dag. Så får jeg håpe jeg får tatt operasjon i kneet engang utpå høsten.
Fagre valgløfter og politikerprat hjelper ikke mye på voksende helsekøer og lange ventelister. Verst er det for de som er i jobb og blir gående eviglange tider sykemeldt mens de venter på å få nødvendig behandling, og får kanskje forverret tilstand mens de venter. Jeg er nå ikke avhengig av at jeg skal tilbake i en jobb, så jeg har tid å vente så lenge jeg kan få lindrende behandling hos fastlegen.
-
Stakkars Knut Asle Arvesen fallt ut av Tour de France i dag:(
Jammen var han tøff som fullførte etappen i dag. Men så er han fra Romsdalen og Eresfjorden også da:-))6 kommentarer:

Mia sa...

god bedring med kneet ditt, da. slitsomt når det verker.. kul med kretafrø. husker aldri på å gjøre sånt, jeg.. lukter de også altså, det visste jeg ikke.

Randines hageblogg sa...

Flotte bilder på tross av regn og vondt kne.
Kjekt med egeninnsamlede frø som spirer og blir flott planter.

Håper været snart blir bedre på dine kanter!

Anonym sa...

Ytterst kjedelig med Arvesen; han er min store norske favoritt (Hushovd er tross alt austedg må vite...) og jeg skulle gjerne sett ham med videre i Tour de France. Det er ikke like interessant framover, det må jeg si.

Anonym sa...

*austegd skulle det vært, men uansett er han ikke vestegd (for meg er austegder det samme som møringer for deg ;) ).

Margrethes hus og hage sa...

Godt det er bedre med kneet ditt. Det er slitsomt å ha vondt!

Ja, tiden går utrolig fort. Jeg er helt enig med deg, en har det godt sammen og trives med hverandre når en kan se tilbake på "et halvt liv" og lure på hvor årene ble av :)

Jeg har bare Dronning Ingrid av pelliser, og har henne under halvtaket. Men bare en liten "blåst med regn" innunder der, så blir hun stygg. Kjedelig. Men det er flotte blomster.

Så spennende med sjokoladebrun frukt/grønnsak, da. Regner med det er en tomat?

Sykling følger jeg ikke med på... Og har ikke hørt om typen en gang ;P Haha.

Ha en fin kveld! Hilsen Margrethe

Hannes hage sa...

Så koselig blogg du har. Jeg fant bloggen din via hagepraten. Jeg kommer gjerne på besøk gjen, til da, ha flotte dager i hagen din.