tirsdag 16. juni 2009

Jeg tror, jeg tror.......

..på sommeren heter det i en sang. Den troen begynner å bli rimelig tynnslitt nå, bare se på nysnøen i fjelltoppene. Sola og regnbygene kjemper om plassen - så langt er det regnbygene som har overtaket.
Denne peonen har såvidt begynt å åpne knoppene. dette er "Victoire de la Marne" Desverre klarer ikke kameraet å gjengi fargen så mørk som den skal være. Den gamle bondepeonen har blomstra en stund, men den er tøff og tidlig så den fikk en bra start i pinsa.
Peonen som har kommet opp av ammerota til trepeonen ser ut som den får en nydelig skarp rosa farge på blomstene. Jeg venter i spenning på at den skal begynne blomstringen.

Geraniumene blomstrer, de bryr seg ikke om hverken vær eller vind ser det ut som. Mange av de hardføre staudene blomstrer også, og en fordel er det med kjølig vær - blomstringen varer mye lenger.


Første rose ut er Louise Bugnet. Den har såvidt begynt å titte ut av knoppene. Jeg kjøpte meg tre stykker av denne i vår, og de kommer fint nå med masse knopper.
Etter at Dag Lyngar skrev om Bugnetrosene i Norsk Hagetidend måtte jeg bare ha noen. Så jeg har tre Louise og to Therese så langt. Dvs det samme som at det blir nok flere;-)
De andre rosene i hagen er ikke kommet så langt. De har fått knopper, men det blir nok en stund å vente på blomstring med de temperaturene vi har for tiden.
-
Det blir mest stolhaging for tiden. Bare nødvendig vanning og stell av det som fortsatt bor i drivhuset.
De plantene som står ute og venter på å komme i bed står fortsatt i pottene og venter. Noen begynner å nærme seg kompostmat og noen er det fortsatt håp for. Også noen av sommerblomstene jeg allerede har planta i bed ser ut til å ta kvelden. Heldigvis ikke mange så de kan lett erstattes med nye.
Har også sendt enda en frøbestilling til Impecta, bare sommerblomster denne bestillingen. Så hva jeg skal gjøre når nye frøkataloger begynner å ramle inn, tja si det....
-
Hurraaa, mannen kom nettopp inn med posten og her kom det frøpakke fra T&M og nytt Hagen for alle.
Og akkurat nå er sola framme et øyeblikk og gjøken galer oppi en tretopp ikke så langt unna.
Nå skal jeg ha en kaffe og så skal jeg åpne pakke. Det blir en bra dag likevel.
-
Jeg tror, jeg tror på sommeren
jeg tror, jeg tror på sol igjen
jeg tror, jeg tror.......
5 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Flotte bilder på tross av at vi stadig venter på sommeren. Men snø på fjellene og regn har vi ikke.

Bra at du kan kose deg med frøpakke og hageblad, varmen kommer nok snart.

Ha en fortsatt fin uke!

Margrethes hus og hage sa...

Så fine bilder! Vi venter på sommeren, det skal være sikkert og visst. Håper på varme til helgen, da skal vi ha grilling her, så ingen regnskurer er velkommen da! Det er jo lov å håpe :)

Rosen var flott. Det er så kjekt når de springer ut!

Kristin Aurdal sa...

Også her har nysnøen kommet langt ned i fjella, og det blåser kald vind fra nord. Akkurat nå så regner det ikke - håper det vil vare en stund - nå er jeg LEI.
Trøsta er at det kan vel ikke bli stort verre, eller.......?

Lunalei ;-) sa...

Så kjedelig med nysnø i fjellene - det skal jo liksom være sommer nå!
Du har tatt så fine bilder! Jeg får så lyst på peoner jeg også, de er så fine!!!! - og den hvite rosa - Nydelig!!!
Ha en fortsatt fin uke!
Vennlig hilsen Lunalu

reidunn sa...

Hørte Hans hadde skrapt is av bilen i dag tidlig - Surt og kaldt i Trønderhovedstaden også. Har vært noen nervøse dager. Håper på hjemtur i morgen - kanskje vi sees om ikke så lenge.