mandag 22. juni 2009

Blomsterdagen

Dagens bilde er av Gillenia trifolata. Det er like før den begynner blomstringen for fullt nå. Dette bildet er fra 2007. Er for tiden uten kamera så da må jeg ty til gamle bilder.
-
Dagen i dag kalles "De 1000 riddere" eller " Blomsterdagen". Tror jeg foretrekker det siste navnet. I kveld - kvelden før sankthansaften - skulle man gå ut på engene og plukke blomster for å ha til pynt i stuen sankthans.
To blomster er blitt oppkalt etter sankthansdagen, jonsokblom og jonsokkoll.
Legeurter og trylleurter skulle man også plukke nå, men først etter solnedgang og før det grydde av dag. Hele natten var kloke koner og spåmenn ivrig opptatt med å plukke det som skulle brukes til medisin.
(Kilde:"Hva dagene vet")
-
Nå ser det ut som vi skal få en periode med sommervær. Det var gode meldinger for uka som har begynt. Håper det slår til, da skal dagene nytes ute.
Mannen i huset er reist på tur: Han startet i går morges for å kjøre nordover og oppsøke og se igjen steder der han har vært på jobb opp gjennom åra. Han har jobbet i anleggsbransjen, og firmaet han jobbet i har bygget mange store og små broer rundt omkring i landet. Særlig nordover er det endel av de.
Så en kan si det er en mimretur han er reist på. Derfor er jeg uten kamera denne uka - han fikk låne med seg digitalkameraet mitt.
Dyra og jeg styrer hjemmefronten alene denne uka. Litt uvant å være alene på hjemmefronten igjen. Ble godt vant til hjemmealenelivet gjennom alle åra han jobbet borte på anlegg, nå har han vært pensjonist og hjemmeværende noen år.
-
Planen for dagen er å tømme drivhuset så jeg får ned bobleplasten uten å rive den i småbiter. og så får jeg ta en ryddesjau med det samme jeg er i gang.
Så får jeg se hva jeg finner på.
-
Ha en strålende mandag og ukestart alle hagegale rundt omkring:-)

5 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Ha en fin uke du også. Ja, jeg håper det kommer litt sommervarme snart. Det har vi alle fortjent.

Lunalei ;-) sa...

Endelig litt sol og varme igjen - og det på blomsterdagen!!! Hadde ikke hørt om den før!
Mann og barn skal også snart reise nordover - jeg gleder meg stor til å bli igjen her! Slappe av, lese bøker, male, stelle i hagen - sukk - det skal bli deilig!!!!
Ha en stårlende uke!
klem fra Lunalu

Margrethes hus og hage sa...

Åh, er det ikke delig med litt sommervarme? Endelig :)

Visste ikke det var blomsterdagen i dag, morsomt!

Ha en fin st.Hans! Hilsen Margrethe

Randines hageblogg sa...

Nydelig Gillenia trifolata, du har så mange spennende planter i hagen din som jeg ikke har sett før.

Vi får glede oss over den fine værmeldingen og at temperaturen stiger.

Ha en fin hagedag!

♥ Carpe Diem ♥ sa...

(> " " <)
( ='o'= )
-(,,)-(,,)Heisan jeg titter
innom med en liten hilsen fra meg.
Ha en fin santhans:))