onsdag 17. juni 2009

Endelig ble det en utedag


Pelargonbedet jeg har planta til i dag. Her har jeg bare pelargoner som jeg har sådd for utplanting. Pelargonium hortorum "Venus" og "White Peach" er sortene jeg har planta her. Frøa kjøpte jeg fra Impecta.

Nok en Phlox drummondii stellata "Twinkle". Mange fine blomster i den frømiksen fra Impecta.

Melianthus major begynner å bli en stor plante. Denne sådde jeg i fjor og har overvintret den lyst og svalt. Jeg har enda en til som står og venter på større potte. Tror ikke jeg får se noe blomster på de, men de har et fint bladverk så de er dekorative likevel.

Dette er Verbena x hybrida"Quarts Waterfall Mixed". Ikke så fargestrålende som bildet i frøkatalogen, men lekker er den likevel.
Jeg har sådd flere sorter verbena i år som jeg har plantet i verandakassene sammen med phlox. Mellom kassene har jeg potter med Pelargonium peltatum""Summer Showers" og "Summertime Lilac", sådd av frø fra Impecta.
-
Og i dag ble det endelig en dag det gikk an å være ute. Det var herlig å våkne til sol og blå himmel. Så det ble en utedag hvor jeg har fått planta til pelargonbedet, plantet i store potter hengepelargoniene som står mellom verandakassene, planta ut flere av plantene som stod i småpotter og fått luka litt ugress. Ugresset har hatt gode tider siden sist det var mulig å få gjort noe i beda, så jeg håper på flere dager med godt vær skal jeg ha håp om å vinne den krigen.
Husbonden fikk slått plena, og så begynte han på kantslåtten langs tomtegrensa. Der slår vi egentlig på naboen, men siden det som ikke kan slås ned med traktor og slåmaskin bare får stå igjen så får vi ta den jobben. Han som eier er bare glad vi gjør det.
_
Da posten kom på døra i dag ble det rene julaften. To pakker med frø, en fra T&M og en fra Impecta, og så kom bøkene som jeg bestilte fra Capris for noen dager siden. Og når jeg får den neste frøpakken fra Impecta om noen dager så har jeg faktisk frø av de sortene jeg har planlagt å så neste år.
Mannen ler bare rått når jeg sier det. Time will show......

10 kommentarer:

Berit sa...

Fniser litt jeg også, Elsa. Hva er oddsen for at du skal unngå å bli frista hele resten av året og fram til siste sådato neste år!

Randines hageblogg sa...

Flotte bilder, jeg blir inspirert av nye planter jeg ikke har sett før og noterer flittig...

Ellers skal en alltid la seg friste når fristelsene er der.

Kjekt at du har fått bra utevær og igjen hager!

Ellie Mae's Cottage sa...

Thanks so much for stopping by my blog! Your photos are beautiful! -Jackie (Ellie Mae's Cottage)

Lunalei ;-) sa...

Du tar så fine bilder, Elsa!!!
Jeg har fått to frøposer i posten...har ikke bestilt de, men de har kommet sammen med noen blader....Blir bare til at de legges bort. Jeg blir så imponert over hva du får til!!!!

Mia sa...

Mye fint men spesielt, så herlig form og farve på de phlox blomstrene !!Skjønner jeg må lære meg å så frø, de jeg har prøvd så langt pleier ikke å bli noe..Så stilig med dine pelargoner i hellene. Den idéen likte jeg. Kanskje jeg snart har noe liknendes..

Margrethes hus og hage sa...

Så flott med sol fra blå himmel og en deilig dag i hagen!

Verbenaen var utrolg vakker synes jeg, og hadde fin farge. Blir litt imponert over dere som sår så mye selv. Den delen av hagelivet har jeg enda ikke erobret, men drømmer om et drivhus, og da kan jo mye skje :)

Vakre bilder av flotte planter!
-Og kanskje kjenner mannen din deg bedre enn du kjenner deg selv? :D

Ha en flott kveld! Hilsen Margrethe

Elsa sa...

Tusen takk for koselige kommentarer.
Det er det som er så spennende med frø. Fra bitte små frø kan det bli de utroligste planter, fra små nærsyntplanter til store busker og trær. Og så er det så morsomt når de første små spirene begynner å titte opp. En får litt morsfølelse for de små som med tid og stunder skal ut å friste en tøff tilværelse.

Merethe sa...

Tusen takk for besøket inne hos meg. Koselig at du la igjen en hilsen nå kan jeg følge deg også :) Mange nydelige bilder. Takk for titten.

IngunnBW sa...

Her har jeg gått glipp av mye ser jeg. Du, for en kreativ måte å lage bed på!

Det er så spennende med frø, jeg fikk nettopp en konvolutt fra Impecta men masse rart i :) Ikke alt svarer til forventningene når det blomstrer, men jeg synes Verbenaen din er helt nydelig :) Ja, er det ikke forunderlig at det kan bo et digert tre i et lite frø!

I dag har jeg plantet nest siste omgang med plantebarn og nå er bedene snart fulle. Mon tro hvor jeg skal gjøre av siste ladning!

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg