tirsdag 2. juni 2009

Det forandrer seg fort....

Det har blitt forandring på været. Fra full sommer i pinsa til regn og kjølig i dag. Regnet gjør nå bare godt for plantene som ble plantet ut i pinsehelga, men det behøver da ikke bli fullt så kjølig i lufta da. Ikke mer enn 10°C er det ute nå, brrr...

Var en runde ute mellom to regnbyger og knipset noen bilder . Trepeonen har så langt fått bare en knopp i år. I fjor var det 13-14 blomster på den. Det er like før knoppen åpner seg helt nå.

Akeleier har jeg masse av i hagen. Det er en av de staudene jeg er mest glad i. Her er et bilde av den aller mørkeste jeg har sådd. Den er enda mørkere enn det kommer fram på bildet. På avstand ser den helt svart ut.

Hosta"Night before Christmas" har tatt helt av i år. Den holder på å ta helt knekken på stakkars "Patriot" som står ved siden av den. En av de må nok flytte på seg til neste år. Lengst til venstre på bildet kan en skimte H."Color Glory".


Hagens vokter sitter på en steinhelle som ligger over en bjørkestubbe. Når Verbascumene vokser litt mer til sitter den og titter mellom plantene.
Litt stæsj må det være i hagen. Noen synes sånt er pyton, noen har altfor mye og noen liker å ha litt rundt omkring.
Noen liker hager med masse blomster, noen vil ha det mer minimalistisk, noen vil ha bare trær og busker og noen vil ha litt av alt.
Det er godt vi er forskjellige så ikke alt blir likt. Tenk så kjedelig det ville være da.
I pinsen har jeg brukt tiden ute i hagen. Jeg har spadd og plantet til den store gullmedalje. Jeg har flyttet på flere stauder og plantet av årets sådd. Det har det minket kraftig på antall potter som stod på vent. Enda er det noen potter igjen, noen av sortene skal jeg plante over i større potter for å ha å supplere med i beda etter hvert som tidligblomstrende stauder blomstrer ferdig. Noe får jeg bare stappe ned der jeg finner en bar flekk med mold.
Det er ganske typisk det når plantinga nærmer seg slutten og jeg begynner å bli lei av alle småpottene som står der. Resultatet kan bli deretter;-)
I kveld starter "Grønn Glede" opp i gjen for sesongen. På formiddagen i dag så jeg en reprise på et tidligere program, tatt opp på Ona. Der hadde de tøffe vilkår å hage under der.
Ha en fin tirsdag kveld alle som titter innom:-)8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg venter på at min `Night before Christmas` skal ta av også.
Men det spørs om den i det hele tatt vil gjøre det. Den står i et bed som er gjennomfiltret av rotskudd fra snøbærhekken min. Jeg har også de to andre på bildet ditt i samme bedet. Jeg må enten grave ned rotskuddsperrer eller utradere bedet sånn at plenklipperen igjen kan ta skuddene. Hostaer er i hvert fall en av mine favorittplanter.
Håper at ruskeværet forsvinner igjen. Surt og kaldt her også idag.
Hilsen AmiD

Ragnhild sa...

Takk for hyggelig kommentar :) Surt og kaldt ja, men det medførte at jeg også fikk med meg Grønn glede pluss et svensk hageprogram. Og nå sitter jeg å venter på at årets program av Grønn glede skal begynne. Flott Hosta forresten, jeg har mange ulike sorter, men har selfølgelig ikke gjemt på navn. Det spørs om jeg må få noen Hostaeksperter til å identifisere dem.
Håper vi får noen slike fine dager som vi hadde i pinsa fremover også :)

Nina i Paradiset sa...

Først må jeg takke deg for å minne meg på Grønn Glede på tv'n! Rakk å få med 80%, og det er mye for å være meg (-er ingen tv-slave. altså!)

Herlig farge på trepionen din da! Jeg har to stk, men ingen knopp i år. :(

De hostaene har jeg også, men 'Night Before Christmas' er ny av i år, og temmelig liten enda.

Sagae sa...

Er det noe fart på din Color Glory? Min hadde et "øye" da jeg kjøpte den fra Eide i fjor (på våren)og den kom bare opp med et i år også. Har hørt at de skal være veldig saktevoksende, men noe økning hadde jeg håpet på.

Margrethes hus og hage sa...

Så vakker trepeon! Den blir helt sikkert enda finere når den springer ut. Det må da være litt av et høydepunkt på sommeren for et "hagehjerte"? Selvom det bare er en?

Akeleier er flotte, vakker og spesiell farge på den mørke.

Hilsen Margrethe

Nina i Paradiset sa...

:)
Aner du målene på rosebuen fra Claes Ohlson??

Elsa sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer.

Sagae: "Color Glory" har vokst jevnt og trutt siden den ble plantet for to år siden. Har ikke inntrykk av at den er noe særlig saktevoksende.

Nina: Har lagt inn målene på buen i kommentarer på siste innlegget i bloggen din.

Lunalei ;-) sa...

Så langt hostaene dine har kommet - mine har bare kommet ca 10 cm... er veldig glad i hosta da jeg har noen skyggeområder i hagen!
Du har mange fine planter!!!
Klem fra Lunalu