lørdag 13. juni 2009

Lørdag og ukeslutt alt???
Tenk så er det lørdag igjen og enda en uke av juni ligger bak oss. Tiden går faderlig fort unna. Med denne farten er da sommeren over før vi får hilst skikkelig på den.
I dag hadde jeg planer om en økt ute i hagen, men regnet som har kommet ned har gjort det ufyselig vått ute i beda. Kanskje det kan tørke opp litt og bli litt varmere i lufta utover dagen.
-
En frøbestilling til Impecta har jeg klart å få avsted. Måtte bare benytte meg av40% tilbudet deres. Bare staudefrø ble bestilt denne gangen, så får jeg se om jeg sender en bestilling til før tilbudet går ut.
Har ikke hatt den helt heldige uttellingen med staudesåddene mine hittil, men jeg prøver igjen. Denne gangen skal jeg sette sådden mer i skydd for vær og vind. Nå skal jeg følge såanvisningene til Impecta til punkt og prikke, og det som skal stå ute skal få stå godt dekket under duk mest mulig i ly for regnet. Stabilt snødekke om vinteren er sjelden kost her på Nordvestlandet.
-
Tre frøsendinger fra T&M er underveis i posten, dvs. den ene kom i kassa i går. Rart det der, frøsendinger i postkassa er rene julaften det. Dagen blir en helt annen når en får åpne posen og frøpakkene ramler ut. Og så kan en sitte og snu og vende på frøpakken og drømme om kommende plantegleder.
-
Jeg har blitt tagget av Seascape, men har ikke fått sett så mye på det enda. Da jeg skulle prøve i går kom det besøk og dermed ble det utsatt å svare på alle spørsmåla. Det er vanskelig men morsomt å svare på spørsmål om en selv.
-
Dagens bilder er noen av mine selvsådde akeleier, sådd i 2007, som blomstrer for fullt nå. Har masse akeleier rundt om i beda, og flere skal det bli. Akeleie er en av mine favoritter i hagen.
-
Skodda henger nedover fjelltoppene, temperaturen er 12,4°C akkurat nå og det er helt vindstille. Nå er det på tide at sommeren tar en tur innom igjen, og gjerne på et litt langvarig besøk denne gangen.
Ute i hagen har ting stoppet opp på en måte. Rosene og peonene står med knopper, men det er så kjølig i været at de kommer ikke lenger. Staudene kommer sakte men sikkert, men det helt store blomsterfloret blir det ikke. Det er som sagt akeleiene som blomstrer for fullt, de ser ikke ut til å bry seg om kjølig og grått vær.
-
Ha en fin helg alle hagegale venner rundt omkring i bygd og by:-)

6 kommentarer:

Else Marie sa...

Ja er det ikke deilig å se det begynner å blomstre.
Kan ikke være ute her nå vi har noe som heter Tuneflua og den biter så blodet renner og det blir store sår.
Skal til Danmark til helgen på stort årlig marked.Det skal bli gøy.Vi skal også på hagevandring om en ukes tid der nede.Det skal bli gøy,jakter på hosta,heuchera og clematiser.
Kos deg i helgen.

Lunalei ;-) sa...

Ja, det er ikke rart ukene flyr fort av gårde!!! Har et håp om at de går riktig saaaakte i ferien!!!
Så koselig innlegg du hadde- jeg synes jeg ser deg der du drømmer deg bort i frøposens kommende blomsterfryd!!!
Kjempe fine bilder - akeleier er skjønne!

Hvis du vil forandre på bloggen din, så kan du opprette et testblogg først - det gjorde jeg! La inn noen tulle innlegg og så prøvde meg fram. Turde ikke forandre på epletreet før jeg hadde fått det til!!!

Ha en fin lørdag, Elsa!
Vennlig hilsen Lunalu

Randines hageblogg sa...

Flotte bilder av akeleier, de er på hell nå hos meg. Vi har heller ingen sommertemperatur.
Foreløpig har jeg klart å styre unna frøbestillinger, selv om prisene er lave.

Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Margrethes hus og hage sa...

Ja, tiden går fort, alt for fort! Minner en om at en må nyte dagene :)

Du verden for noen flotte akeleier! Det er noe av det som er litt spennende med dem, at det er så utrolig mange forskjellige.

Ha en fortsatt fin helg!

Hilsen Margrethe

Nina i Paradiset sa...

Nydelige akeleier!!
Flyttet fra mange av mine jeg, tamt nå når jeg har mengder av ledig plass i beddene....!
Pytt pytt!

Margrethe sa...

Jeg ble så inspirert av din frøhandel, at jeg her og nå har bestemt meg for hva kveldens aktivitet skal være. Har aldri vært så flink med frø. Det går lettere med stiklinger hos meg. Men når du kan prøve igjen, så kan vel jeg også. Takk for inspirasjonen og en koselig blogg.