onsdag 3. juni 2009

Nysnø i fjella

Først vil jeg si tusen takk for alle hyggelige kommentarer til forrige innlegg. Det er veldig kjekt med besøk i bloggen.
Været siste døgnet har vært vått og kjølig. Det har regna i bøtter og spann så det er godt vanna ute for alt som skal vokse og gro. Gjødsla som jeg har hatt utover i beda er blitt vanna godt ned i jorda.
Fjelltoppene er hvite av nysnø som ligger helt ned i skoggrensa og temperaturen er bare 8,0°C.
Plantene som jeg plantet ut i pinsehelga ser ikke ut som de har tatt skade av alt regnet og det kjølige været. Snarere tvert om, de strutter i beda. Også staudene som jeg spadde opp og flytta ser ut til å trives med dette været, enda de var blitt nokså høye og rota fikk litt mye juling av spaden.
Så kjølig og ruskete vær kan være godt for noe. Bare det ikke blir altfor langvarig da.

Dagens bilde er av rosen"Aspirin" som jeg plantet i fjor. Den har overlevd vinteren fint og er kommet i god vekst. Om blomstringen blir like flott i år som i fjor skal bli spennende å se.
Iflg. Damms store Roseleksikon ble denne rosen valgt ut av legemiddelfirmaet "Bayer" for å feire 100-årsdagen for "vindundermedisinen" Aspirin.
Den blir ikke så veldig høy, ser ut til å takle regnvær bra, remonterer godt og er herdig til sone 4. Blomstene har et litt sart rosa skjær når de springer ut og blir så helt hvite. Den har svak duft.

-
Ps. Har lagt inn svar på spørsmål i kommentarfeltet på forrige innlegg.

6 kommentarer:

Berit sa...

Aha! Spor og tips til Rosequizen i siste Roseblad. Takker!
Men snø så langt ned? Jaja, så lenge det holder seg der oppe er det greit med vått og kjølig etter planting og gjødsling.

Randines hageblogg sa...

Nydelig rose og det er bra at plantene klarer seg bra i den lave temperaturen.

Heldigvis ingen snø her lenger sør, men heller ingen regn som vi kunne trenge.

Vi venter igjen på varmere vær!

Lunalei ;-) sa...

Her er det også kaldt, det blåser og regener! Men det går jo greit med noen sånne dager, så lenge plantene tåler det!!! Fin rose!
Håper på finvær til helga igjen!!!
Klem fra Lunalu

Margrethes hus og hage sa...

så morsomt med historien rundt Aspirin-rosen :) Den var riktig fin, og blomstrer tidlig.
Her hos meg er det enda ikke kommet noen roser i blomst, og jeg kikker og venter, og venter og kikker. Det er spennende med hage :)

Ble nesten litt frossen da jeg leste dere har snø på fjelltoppene... Slikt vil man da ikke ha i juni?! Men regn når man har gjødslet er helt greit :)

Her er det tørt, og jeg må vanne. Stoler ikke på at de nyplantede rosene mine har satt nok røtter i jorda til at de tåler mange dagene uten vann. Men jeg går ute og kikker på de uansett, så om jeg jobber mens jeg kikker gjør ingenting!

Ha en fin dag!

Hilsen Margrthe

orchis sa...

Drastisk værendring hos dere. Brrr. Håper det snur fort! Er for så vidt merkelig vær her også. Ustabilt. Mye vind. Temp'en hopper og ned som en jojo, men direkte kaldt blir det ikke på denne årstida.
Pen rose!
Ha en flott dag!

Elisabeth sa...

For en herlig rose, jeg tar til med både råd og tips med stor glede. Kjenner at roser fort kan bli en dille her i hagen..hmm;)