lørdag 30. juli 2011

Lørdagsjobb.....

Stjerneskjerm"Sunninghill" har nydelige variegerte blad.Se så flotte blad det er på Geranium maderense.
.
I dag gjør jeg noe jeg ikke har gjort på mange, mange år. Jeg koker syltetøy. Er ferdig med en porsjon rabarbra/jordbær-syltetøy nå. Da har jeg igjen å sylte fire kilo jordbær.
Det er veldig lenge siden jeg har laget syltetøy, for når en ikke har bærhage selv, men er avhengig av å kjøpe bæra, ja da blir det veldig lettvint kjøpe syltetøyet ferdig.
Kanskje jeg skal melde meg inn i Foreningen for late husmødre. De som ikke får panikk for hybelkaniner og støvdotter, kjøper halv- og helfabrikata og serverer, baker bare når de får ånden over seg, osv osv.... Lista er lang:))
Jeg har kjøpt bær i år også da, rabarbra har jeg plantet i hagen. Jeg sådde faktisk rabarbra for noen år siden, og den har vokst seg til. Den er ikke så sur som den vanlige gamle sorten. Og så kommer den veldig tidlig. Frø kjøpte jeg fra Impecta, og de var veldig lette å få til, ikke noe hokus pokus der.

Nei, nå må jeg sette meg i gang igjen så jeg blir ferdig i dag. Siden det er helg må jeg vel ta en liten jaktrunde etter støv og hybelkaniner før helgefreden senker seg helt:)

3 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Jeg slutter meg til foreningen for late husmødre og lar hybelkaninene leve sitt eget liv.
Flotte blad på G. maderense, vet at jeg har frø og får vurdere såing til neste år.
Her kokes syltetøy og saft i små porsjoner...

God helg til deg!

Marit sa...

Ja, da er vi flere i den foreningen allerede. Men utrolig nok så har jeg også laget syltetøy i dag, frysetøy av bringebær. Det er mange år siden sist. Det hender at en får et lite energikick, men de pleier ikke vare så lenge... ;-)
Ha en fin helg!

Mariann sa...

Jeg burde meldt meg inn i den foreningen for lenge siden. Nå prøver jeg å gjøre det jeg selv vil, ikke det jeg føler at jeg må. Jeg har hatt rikelig tilgang på frukt og bær gjennom årene, men nå lager jeg bare saft og syltetøy i de mengder jeg vet blir spist opp i løpet av året. Nå syns de etterhvert store barna at det er godt med hjemmelaget saft, så da ble det laget rips og rabarbrasaft i går.

Sunninghill hadde flott bladverk, den likte jeg godt.