mandag 1. august 2011

Vi skriver 1. august i dag....


Det ser ut som den lille gjesten har søkt tilflukt i hostablomsten.
.
Tenk så er vi kommet til august dere. Måneden som i gamle dager ble kalt høstemåned. Alle ønsket seg godt vær denne måneden for nå skulle det høstes inn av markens grøde.

Dagen i dag kalles Peders fengsel og er til minne om apostelen Peters fangenskap før martyriet.
Dagen er også en merkedag for tre uker framover som sier at det skulle blåse fælt og regne som om det var syndfloden som var over oss, og da ville regnet holde på i tre uker.
Jaja men sann, jeg er glad det er oppholdsvær her idag, selv om skodda ikke har letta enda. Det lysner nå oppi der, så kanskje sola klare å bryte gjennom tilslutt.

I dag kom frøa jeg bestilte fra Plant World Seeds. Da har jeg i grunnen fått det jeg skal med frø i denne omgang. Jeg skal bestille noen pelargoniafrø og petuniafrø fra Summer Hill Seeds senere i vinter. Jeg skal også på stiklingjakt etter noen sorter pelargonia som jeg mistet i fjor høst.

En ny bok er kommet på ønskelisten. Cecilia Samartin kommer med en ny bok i september, " La Peregrina". Jeg har de fire første romanene pluss kokeboken hennes, så denne boken er et klart julegavetips til familien:)
Akkurat nå har jeg ikke begynt å lese på noen ny bok, vakler mellom to som ligger på vent, nemlig " Veien hjem" og " The House of Dust and Dreams". I sistnevnte er handlingen lagt til Kreta, dit jeg skal om mindre enn tre uker.
Jeg har også begynt på hekleteppet. Det går ikke så fort, men det er som med sneglene - sakte men sikkert kommer en i mål tilslutt:)

Ha en fin mandag alle :)

4 kommentarer:

Elins reiseblogg sa...

Ja, tenk at det allerede er august. Her har vi enda ikke hatt sommer, det tørr jeg å påstå! Det skal visstnok ha vært ganske varmt i juli sies det, men det må være i innlandet. Her på kysten har det, dersom termometeret har visst ok temp, vært nordøst. Og den er aldri varm!
Vi får bare krysse fingrene for at det blir en ok august. Den er iallefall ubrukt. Så håpe kan vi alltids :)

Blomsterguri sa...

Ja, det kan vel bare stemme det værtegnet for i dag - her hvor jeg er altså :-)
Jeg har lest "Reisen hjem" og den kan anbefales på det varmeste!

krepsemor sa...

Sommeren går så altfor fort, og nå er det bare 1 uke igjen av ferien. Og med det elendige været vi har hatt, er det egentlig deprimerende! Så heldig du er som har Kreta-turen å se frem til =)
En god bok er ikke å forakte! Og frøene må i hus =)
Takk for trøstende ord i bloggen min!
Fortsatt god sommer, Else!

Margrethe sa...

Du har uten tvil planene klare for høsten. Selv har jeg lagt vekk både håndarbeid og bøker i ferien. Nå venter jeg på ny inspirasjon. Ha en flott ferie på Kreta :-)