tirsdag 26. juli 2011

Annadag....


Blodbegertårnet jeg hadde utenfor drivhuset sommeren 2010. Heldigvis ble det såpass med frøbelger at jeg fikk høstet endel frø av den.
.


Nicandra physalodes eller Leanderklokke med variegerte blad, sådd av frø fra Summer Hill Seeds. Denne er også fra sommeren 2010. Jeg høstet frø av denne også, og det skal bli spennende å se om blada blir like variegerte neste gang jeg sår den.
.
Ja, jeg er i gang med å planlegge neste års såing. Greit å ha planene klare selv om det er lenge til. Tiden går jo så fort at plutselig så er tiden for å begynne å så kommet. Noe skal jeg så på høsten eller ganske tidlig på vinteren og sette ut i drivhuset. Og når en snakker om høsten, ute skulle en jo tro at høsten allerede er kommet. Det er kjølig, det er vått og det er grått. Kveldene er blitt så mørke også, og jammen har det begynt å falle løv av trea.
Men hallo - vi er da bare i juli enda. 26.juli i dag for å være nøyaktig.
Dagen i dag kalles for Annadag og er til minne om den hellige Anna, jomfru Marias mor. Iflg. Hva dagene vet er dette en merkedag for høsten:
¤Regner det Mari Vassause(20.juli), Jakob Våthatt og Annadag skal det bli en våt høst.
¤ I dag - eller i morgen - venter man regnvær.
Ja, så vet vi det. Her regnet det alle tre dagene, så da vet vi ihvertfall at her er det bare å ha støvler og regnklær i beredskap:)
.
Dagene ellers går til å prøve å ta tilbake hverdagen og få tankene over på noe annet enn dette tragiske som skjedde fredag 22. juli. En føler til tider at en går ved siden av seg selv og har litt vanskelig å konsentrere seg om hverdagslige ting. Det er nesten sånn at en begynner å lengte etter at Tv-kanalene skal gå tilbake til ordinære sendinger innimellom alle nyhetsoppdateringer.
Vi må bare gå videre med livet, vi kan ikke stoppe opp. Det er noe alle som har opplevd tøffe og vonde ting i livet har erfart, uansett hvor tøft det kan være. Derfor er det så godt å vite at nå får folk hjelp av kriseteam rundt omkring i kommunene. Sånn har det ikke alltid vært, det vet jeg av egen erfaring.
La oss bare håpe og tro at vi aldri får oppleve noe slikt som dette flere ganger, hverken her i landet eller i noe annet land. Hat, vold og terror fører oss ingen steder hen. Medmenneskelighet, kjærlighet og godhet fører oss lenger. Kanskje litt naivt å håpe på......

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Kjekt å høre at du planlegger neste års sådd, selv om regnet plasker ned hos deg. Det er godt å få tankene over på noe annet i denne tiden.

Vi får håpe august gir oss noe bedre vær!

Marit sa...

Greit å ha planleggingen i orden på neste års frøsådd. Ja, det er kanskje naivt å tro og håpe på en bedre verden, men samtidig kan vi ikke gjøre noe annet enn det.