lørdag 21. mars 2009

Vårjevndøgn og stylterotter...


Vårværet holder fortsatt stand enn så lenge, men i neste uke skal det visst bli mer vinterlige tilstander. Får håpe det ikke blir snøvær og kaldt for nå bør våren ha overtaket.
Dette siste døgnet har det vært vårjevndøgn, og nå skal dagene være lenger enn natta. Og om en uke skal vi vel stille klokka på sommertid igjen også.
Ute i hagen står det litt stille, det kommer nok av at det har vært ganske kjølige netter, faktisk ned på minusgrader enkelte netter.
Dagene har hatt temperaturer opp mot 10 - 11 plussgrader, og sola har klart å komme gjennom skydekket av og til.
Tulipanene som var på full fart opp har blitt mat for stylterottene:-( De har gått grundig gjennom beda og forsynt seg grådig. Irriterende, men sånn er det når en har skogen tett innpå seg. Det er faktisk første gangen de har vært inne i hagen og spist noe, så da får de bare være tilgitt for denne gang selv om det er ergelig.
Nye reirkasser er blitt hengt opp rundt i hagen. To stærekasser og en meisekasse venter på innflyttere.
Det skal bli spennende å følge med om noen fjærkledde finner de og tar de i bruk.
-
Har fått mail om at bøkene jeg bestilte tidligere denne uka er på vei, så kanskje er de i postkassa ut i neste uke.
-
På hagefronten er det litt dødgang for tida. Småplantene får vann, stell og "godprat", og såboksene med gjenstridige og spireuvillige frø får bare noen strenge blikk og ord som ikke egner seg på trykk;-)
Krukkene med Melianthus major er flytta ut i drivhuset. Plantene har kommet skikkelig i voksemodus så de måtte få litt mer armslag rundt seg. Så nå minker det på gulvplass i drivhuset. Det er denne tiden på året jeg skulle ønske drivhuset var tre ganger så stort.
Og neste uke har jeg planer om å tømme frøboksen........
-

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Stylterotter er det også i kolonihagen, men jeg prøver å ikke irritere meg over dem.
Vårjevndøgn er jeg mer begeistret over, det går mot enda lysere tider.

God helg til deg!

Anonym sa...

Slipper iallefall stylterotter, men kaniner, hare, geiter og sauer har innimellom mesket seg av mine planter. Utrolig irriterende - særlig når en gjeter ikke klarer/orker å holde styr på dyra sine!

Takk for koselig kommentar i min blog. Skyet dag her idag, og alle ønsker seg regn. Sjansen for nedbør minker dess nærmere sommeren vi kommer.

God Søndag, Elsa!