tirsdag 3. mars 2009

Rapport fra drivhuset


Det begynner å fylles opp i drivhuset. Disse bildene tok jeg ute der i dag.
Nå er det ikke plasskrise for jeg har ikke tatt i bruk hyllene enda. De får jeg ikke ta i bruk før vi får tatt av isolasjonsmattene og presenningen som ligger over taket.
Sola har vært mye framme i dag og i drivhuset steg temperaturen til +23°C. Måtte bare sette opp døra fra drivhuset og ut i tilbygget for å få ned temperaturen litt. Må bare huske å lukke den når sola går ned.
Heldigvis er det god sirkulasjon på lufta inne i drivhuset for jeg har en bordvifte som står på hele døgnet. Vifta på ovnen den slår seg av når ovnen stopper, og det gjør den når varmen går over 10°C. Termostaten på ovnen er stilt til å koble inn hvis det blir kaldere enn det.
-
Tok meg en liten myserunde rundt i hagen i dag. Tulipaner og narcisser spirer opp rundt omkring i beda. Staudene har også begynt å titte opp. De mest sedate har bare såvidt tittet opp med noen bladspisser. Akeleiefrøknene de er mer våryre og har begynt å brette ut bladskjørta sine. Og jammen var det ikke noen hosta som også hadde stukket nesa over jorda for å sjekke om det var trygt å komme opp. Litt vel optimistisk det da.
-
Været i dag har vært fint. Lettskyet, sol og temperatur på +8°C på det meste. Riktignok har det vært en kald vind, men i le for den var det riktig fint å nyte solstrålene.

6 kommentarer:

Berit sa...

Nydelig og prydelig som vanlig, Elsa! Skal se om je kan komme i gang med såinga jeg også.
Snøklokker og diverse anna i sunnmørshagen min også, besøkte den i helga. Stas med vårtegn!

Randines hageblogg sa...

Flott bilde fra drivhuset ditt, en inspirasjon for meg som ikke helt er kommet igang ennå...

Det mest spennende er ofte å se hva som kommer opp av jorda, når vinteren må vike plassen!

Marit sa...

Du verden for et strøkent drivhus du har da! Det høres så deilig ut å kunne se staudene titte opp av bakken. Jeg er ikke misunnelig, jeg er ikke misunnelig ;-)

Elin sa...

En tanke misunnelig her og !
For drivhuset mitt er blitt ramponert av en storm.
Riktignok var det ikke så stort og fint som ditt, Elsa, bare skarve 5,5 m2, men jeg har brukt det flittig i noen år. Hadde bestemt meg for ikke å så noe i år,men abstinensene ble for sterke idag. Nå må jeg ta vaskerommet i bruk til drivhus.
Deilig at det våres !

Anonym sa...

Tusen takk for hyggelige kommentarer.

Drivhuset mitt er ikke så stort så jeg må ha det ryddig der inne når det begynner å minke på plassen.
Og så er det triveligere både for plantene og meg at det er litt ryddig:-)
Det pleier å bli litt lite plass å snu seg på når det lir mot slutten av april

IngunnBW sa...

Ikke rart det spirer og gror i drivhuset ditt så fine forhold du har der! Planter liker sikkert å ha det pent og rent rundt seg de også :) Det høres ut som en drøm med bed hvor det titter opp både det ene og det andre. Jeg har vært på jakt under sneen etter de tre pottene jeg satte ut for en måned siden uten å finne dem.

Kos deg med våren din!