mandag 16. mars 2009

Godord for dagenDette fant jeg i Romsdals Budstikke i dag:

Seks veier til et godt liv:

1. Å høre det positive - fremfor det negative.
2. Å legge merke til det som blir gjort - i stedet for det som ikke gjøres.
3. Å huske de gode stundene - ikke lagre de onde.
4. Å gi omsorg - ikke bare vente å få.
5. Å le av bagateller - ikke gremmes over dem.
6. Å fremelske det beste i hverandre. Livet er kort, la oss ta vare på hverandre.

Kanskje ikke så dumt å ha dette i bakhodet når hverdagen synes grå og tiden ikke strekker til. Da har en ofte lett for å irritere seg over små ting og alt det som er negativt får bygge seg opp. Viktig da å stoppe litt opp og se etter noe som er positivt, bare en liten ting som en kan glede seg over. Ofte skal det ikke mer til enn et vennlig smil eller et anerkjennende ord før alt ser lysere ut og hverdagen kjennes lettere.
Kanskje skal vi lage oss som en regel å finne en ting hver dag som vi kan kalle dagens lille/store glede?
Her er min store glede i dag: Julerosen blomstrer:-)
-
Ikke noe planteting å skrive om i dag. Har bare vært rundt og hilst på "småbarna". Det jeg har gjort er å tømme kjøleskapet og avrime fryseboksen. Jøje meg for et kaos det blir når alt skal stables ut av kjøleskapet. Før en begynner ser det ikke ut som det er så mye inni der, når alt er tatt ut er det fullt både på kjøkkenbord og kjøkkenbenk. Og innerst i fryseboksen dukker det opp ting som en ikke ante at en hadde i frysen engang. Så dere skjønner det er ikke hver måned denne seansen foregår her i huset.
Nå måtte det bare gjøres for kjøleskapet skal skiftes ut. Nå har det gjort jobben i over 20 år og har begynt å få noen aldersplager, blandt annet bråker det så innmari noen ganger at det nesten overdøver TV'n på stua.
Nytt skap er bestilt og kommer om en dag eller to.
-
Dagens bilde er av noen flotte liljetulipaner som jeg hadde i bedet i 2008. Disse tulipanene er finest før de åpner seg helt synes jeg.

5 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Gjør det til en regel å glede minst et menneske hver da, selv om det bare er deg selv.........synes jeg er en god leveregel:-)

Marit sa...

De godordene er veldig bra å huske på, ja! Det er bra med en sånn påminnelse, Elsa :-)

Elin sa...

Takk for besøket inne hos meg !
Ikke så lett å følge de 6 godordene. Ofte blir det heller det motsatte. Jeg gremmes ofte over ting som ikke blir gjort,men godt å bli minnet om å tenke mer i positive baner iblant,da !
Tuddiluuu...

IngunnBW sa...

Det var kloke og riktige ord Elsa. Men ikke alltid så lett å etterleve når store ting tynger. Men godt med en påminner! For det ER ting å glede seg over selv om livet synes hardt. De små gledene er ofte rett foran nesen på en om man husker å se etter. Vi som elsker hage og planter er heldige, gledene ligger i kø :)

Randines hageblogg sa...

Takk Elsa for at du minnet meg på å finne gledene, det var mitt mål for året!
En blomstrende Julerose er en glede, litt blå himmel og hyggelige hilsener i hagebloggen...

Ønsker deg en fin dag!