lørdag 28. mars 2009

Ute snør det, inne spirer det


Tenk så er vi kommet til siste helga i mars. Helga da vi skal stille klokka på sommertid.
Vinteren har gjort oss en visitt i dag, nå er det hvitt ute. Uventet er det ikke at det kommer noen snøfall denne tida. Håpet er at det ikke blir langvarig og mye av dette hvite stoffet som detter ned.
Nede på planterommer har nesten alle frøa jeg sådde den 24. mars spira. Det er bare Hesperis og Campanula som ikke har vist tegn til å våkne enda, men siden disse ikke kommer til å blomstre i år har det heller ingen hast med spiring.
Cosmosene har kommet i rakettfart. Da jeg tittet i såboksen i går formiddag var det bare såvidt frøblada stakk opp av jorda, og så "poff", i dag var det lange spirer i boksen. Utover i neste uke blir det nok litt prikling igjen. Noen planter må allerede pottes om i større potter også. Physalisene har begynt å vokse ut av pottene allerede.
Ute i drivhuset vokser det også, men jeg prøver å bremse på veksten ved å holde temperaturen mellom 10 - 16°C . Ser ut som plantene trives med det, bortsett fra Hibiscus sabdariffa og Maurandya scandens. De har gått over til plantehimmelen. Kanskje var jeg litt for raus med vannet i tillegg til lav temperatur? Ja,ja, noe svinn må en regne med.
-
Bøkene som jeg bestilte den 18. mars er kommet. Særlig gleder jeg meg til å lese de to av Alan Titchmarsh. Han har vi jo lært å kjenne som hageguru gjennom flere hageprogram på BBC i tillegg til hagebøker og hageartikler i "Gardeners' World".
Jeg har flere av bøkene hans, og de er godt lesbare. Han skriver underholdende, enten det er fagbøker eller romaner.
-
Dagens bilde er av "Rhapsody in Blue". En rose som jeg kjøpte og hadde i en stor krukke i fjor sommer. Satte den i bed da høsten kom og regnet ikke med at den ville overleve vinteren. Nå står den med friske bladskudd og ser ut som den har klart seg veldig godt i vinter. Får håpe den vil glede meg med like mange, eller flere, blomster i år som i fjor.

4 kommentarer:

hajal. sa...

Her og kom eit snev av vinter på besøk iløpet av gårsdagen. No skin sola flott frå nesten skyfri himmel og det smeltar litt etter kvart.

Ha ein fin søndag!

Marit sa...

Vi fikk også snø før helga som la seg godt oppå de 50 cm vi har fra før... Det blir nok vår i år også, det tar bare lenger tid :-)
'Rapsody in Blue' kjøpte jeg i fjor, og er veldig spent på om min har klart vinteren. Det er i hvertfall en nydelig rose!

Vivishagerom sa...

Ergelig med snø nå som det er sommertid. Trøsten er at den går fort igjen. Nå er snart april her og da skal det være vår. Så fint at rosa di kommer igjen da. Det er alltid like spennende hvert år.
Ha en fortsatt fin søndag.

Elisabeth sa...

Grattis Elsa, du vant jammen et påskeegg ;)
Sender du meg din adr på mail (mailadr min ligger i innlegget mitt), så skal jeg få sendt et egg til deg før påske ;)