tirsdag 20. januar 2009

Natthaging

Søndagskvelden eller natta var jeg rimelig trøtt da jeg la meg. For en med lakenskrekk pleier det å bli noe sent før en prioriterer senga.
Etter å ha kommet meg under dyna begynte jeg å tenke på hva jeg skal gjøre i hagen til våren.
Hva som skal flyttes og hva som skal plantes hvor.
Etter hvert som planene skred fram forsvant søvnen, og tilslutt var det bare en ting å gjøre - stå opp igjen.
Så da klokka var halv tre på natta satt jeg på stua med penn og skriveblokk og noterte ned ideer og planer. Måtte jo det for ellers kunne alt bli lagret i glemmeboka.
Etter å ha fått alt ned på papiret var det bare å krype til køys igjen, og da kom søvnen også. Og jeg våknet uthvilt før klokka åtte i morges. At jeg sovnet midt i dagrevyen og våknet igjen midt i et frieri som foregikk på tv er en annen historie. Mannen bare rister på hodet og ler.
Han skal ikke se helt bort fra at det kan bli noen tunge tak for det er noen store steiner som ikke har kommet helt dit de skal plasseres:-)

5 kommentarer:

Harryford sa...

Å bruke natten er et kjent fenomen for meg - og! Ikke for det jeg vil - men det bare blir sånn! I grunn er det bedre nå som jeg er arbeidsledig, enn når jeg er i jobb!!!! Helt ulogisik - som vanlig!

Så mange flotte bilder du hadde lagt ut de siste dagene! Ordentlig fint er det å se hvor kosleig dere har det i hagen! Det tilbygget til drivhuset gjør virkelig susen!

Blodbeger har jeg hatt en gang, i drivhuset. De blomstra seint og var kuldeskjøre på våren - jeg vet ikke riktig jeg - men flotte er de nå de får de rette forholdene! Sånn som oss!:-)

Vivishagerom sa...

Jeg har det også slik at jeg legger planer etter å ha kommet under dyna. Nå sovner jeg da etter hvert og er like fortvila morgenen etter, for da husker jeg ingen ting av de flotte ideene mine.
Lurt å skrive det ned.

Berit sa...

Etter overskrifta så jeg deg for meg med hodelykt og varme klær, hihi!
Det ligger en utmerkelse til deg i bloggen min.

Maiblomst sa...

Eg og såg for meg hodelykt og varme klede. :-)
Lurt å notere uansett kva tid på døgnet. Husbonden min har skrivesaker på nattbordet!

BjørgSoo sa...

Intet ukjent fenomen, nei. Har en først viklet seg inn i den slags tankespinn, er ofte eneste veien ut igjen å stå opp og gjøre som deg, flytte det fra hodet til papiret. Mange drømmer kan bli til gode planer i sene nattetimer.