søndag 25. januar 2009

Søndag med sport og prikling


Så er denne søndagen også snart over i historien. I morgen begynner vi på siste uka i januar. Det er helt utrolig så fort denne måneden har rast avsted.

Mye av søndagen har blitt tilbragt foran tv, sporten er viktig å få med seg må vite. Etter sporten er tida blitt brukt nede på planterommet.Der måtte jeg foreta en omrokkering av potter og plantebrett så jeg fikk plass til et undervanningsbrett. Så har jeg fått unna noe av priklejobben som ventet.

Har priklet: Mirabilis, Pelargonium peltatum "Summer Showers", Plectranthus, bare de største spirene. Lavandula latifolia ble også priklet, der var det så mye spirer at en hel del bare måtte kasseres, desverre. Nå er undervanningsbrettet fullt av potter så jeg må nok få plassert et brett til på ett eller annet vis før neste priklerunde.

Det neste som må prikles nå er stokkrosespirene. Der er det også kommet mye mer spirer enn jeg har bruk for. Jeg prikler de største, så får småspirene bare gå til plantehimmelen. Også Cleome og Nerium har nådd priklestørrelse, så jeg blir ikke arbeidsløs med det første. Det er ikke så veldig god spiring på Cleome, men bedre resultat enn i fjor da jeg fikk to planter. Nerium har spira så det er nok til en hel skog, en skulle tro det er kommet to spirer av hvert frø :-o

I dag var det kommet spirer i sådden av Pennisteum glaucum, Origanum laevigatum "Hopleys" og basilikum. Frøa av Pennisteum har spira 100%, det var 10 frø i pakken og det er kommet 10 spirer. Origanum og basilikum kommer med masse spirer nedi såkoppen, så dette var spirevillige frø.

Dagens bilde er av Bonnie i drivhuset våren 2008. Hun er en trofast følgesvenn når jeg gartner. På planterommet ligger hun under arbeidsbordet, i drivhuset slanger hun seg utover gulvet så jeg står i fare for å tråkke på både labber og hale når jeg beveger meg rundt.

3 kommentarer:

Torill sa...

jeg vil gjerne "overta" stokkrosebabyene dine...så de slipper å reise til plantehimmelen....Jeg er treig i år.har ikke fått sådd ett eneste frø enda.har så mye liggende,men kommer ikke igang med noe .
Her er også drivhuset en yndet plass for hundene. nevner jeg at jeg skal i drivhuset,så er det to stk coockere som springer beina av seg for å komme dit først. Koselig er det,ingen tvil om det!

Berit sa...

Mindre TV-sport enn vanlig på meg formedelst barnebarnbesøk og snømåking. Men jeg satt da og hoppa under handballkampen i går!
I kveld må jeg få rumpa i gir og ta fram frøarkivet og bestillingslister!

Seascape sa...

Hei Elsa :-D

Jeg utfordrer deg, se i min blogg.

Ønsker deg en fin uke.