torsdag 8. januar 2009

Torsdag 8.januar

Nå er det vel på tide å besøke bloggen igjen. Med forkjølelse som herjer i kroppen er jeg ikke så veldig opplagt til å skrive noe, det blir mest å lese seg opp på forumet og lese gjennom bloggene. Kanskje skrive en liten kommentar.
Tenkte jeg skulle så noen frø i dag, men frøa jeg fant fram skal ha et døgn eller to i vann så da ble det ikke noe av den såinga. Får se om jeg prikler Hibiscusene senere i dag, de har nådd priklestørrelse ihvertfall.
Alle Pelargoniafrøa som jeg sådde spirer nå, tror det er nær 100% spiring i pottene. Plectranthusfrøa spirer godt, og i to av pottene med Erythrinafrø er det kommet spirer. Prydgresssortene som jeg har sådd er flyttet under lyset på kjellerstua idag. Det blir litt mer varme for sådden der enn på planterommet.

Været ute i dag er mildt sagt nitrist. Det regner, så snøen blir bare mer og mer våt og sørpete. Temperaturen er mellom 3-4 grader. Synd at det skulle komme dette regnet nå når det var så fint vintervær, men sånn er nå engang vinteren her i nordvest.
En trøst er det, dagen vi skal få se sola for første gang i vinter kommer nærmere for hver dag. Siste uka i januar skal vi få første glimtet gjennom kjøkkenvinduet, så da må vi ha klarvær.

Dagen i dag ble kalt for Kjerringjuldagen.
I Rana i Nordland ble denne dagen knyttet til arbeidslivet, for dette var den første riktige arbeidsdagen så sant den ikke kom på søndag. Julestria var nå over, og arbeidet med mat og klær til Lofotfisket var ferdig. Så nå kunne kjerringene ta seg fri og komme sammen.

MERKEDAG FOR MAI - JUNIVÆRET:
Slik været arter seg fra tidlig gry til langt etter solnedgang ble nøye notert, for dette er årets viktigste dag.
Slik været er på formiddagen, slik blir maiværet, og slik ettermiddagsværet ter seg, slik blir juni.
(Kilde: "Hva dagene vet")

Det er godt det bare er gammel overtro, for skulle dette holdt stikk hadde det blitt en miserabel vår og forsommer.
Godt da at ferieturen er bestilt til i august. Da går turen til Kreta igjen, til samme sted vi var sist sommer, Platanias. Ikke samme hotell, der var det ikke noe ledig, men vi fant et lite hotell som ikke ligger så langt unna og helt nede ved stranda.
Gjett om jeg gleder meg, og særlig når det er sånne dager som dette her.
Vel er det lenge til og mye hagearbeide skal gjøres først. Frø skal såes, planter skal prikles og med tid og stunder plantes ut.
Ingen grunn til å deppe over været enda:-)

Ha en fortsatt fin dag alle som titter innom bloggen min!

3 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Forkjølelse i januar høres ikke bra ut, men sofalivet har sine fordeler....

Kjerringejuledag har jeg ikke noe forhold til, ettersom julen er kastet ut for lengst....

Vi har også fått mildvær og det er deilig, men gleder meg til det blir lysere!

Linnemi sa...

Det går fort fremover nå, og følger du almanakken kan du se hvor mye vi 'vinner' i dagslys pr måned rundt omkring. Oppløftende lesning. :)
Så - før du får snudd deg er det mai måned og start på innfriing av alle forventninger.
Og - været idag betyr ingenting for været til våren. Har JEG bestemt. ;)

Sigrid sa...

Kjerringjuldagen er jeg fortrolig med, født og opvokst i Mo i Rana som jeg er :-)Et viktig poeng som boka di kanskje ikke har fått med seg, er at dette også var avreisedagen for karene som skulle på Lofotfiske. Dermed var kjerringene kvitt kallen for ei stund og feiret det med en fridag :-D

God bedring -klem