søndag 4. januar 2009

En kald vinterdag

Våknet i dag til en iskald, men nydelig vinterdag. Trea er helt hvite av rimfrost og sola skinner på de høyeste fjelltoppene. Enda er det noen uker til den kommer så høyt på himmelen at den titter inn gjennom vinduene. Her er sola borte fra midten av november til slutten av januar.
På det kaldeste i natt har det vært ned i 15,7 minusgrader, nå er det 12, 2 kalde grader ute. Og så har jammen meg varmepumpa streiket igjen, grrr. Jammen godt en har vedovn i huset.

I såpottene som står i kjelleren har det ikke skjedd noe mer. Det er nok jeg som er for utålmodig.
En venter liksom at frøa skal spire tvert når de har kommet i såjorda. Jeg glemmer fra det ene året til det andre at frø trenger tid for å våkne til live. Begynner å titte med argusøyne dagen etter såing om det ikke er kommet en liten spire. Jeg er sikkert ikke den eneste som har det sånn.

Nå skal jeg kose meg i sofakroken med sport på TV og en bok. Boken jeg leser for tida heter "The Return" og er skrevet av Victoria Hislop. Dette er andre boken som er utgitt av denne forfatteren. Mye av handlingen i boken er lagt til den spanske borgerkrigen.
Første boken hun skrev er oversatt til norsk og heter "Øya". Den handler fra Kreta, nærmere bestemt fra øya Spinalonga som var leprakoloni fra 1903 til 1957, og fra den lille byen Plaka.
I 1579 ble det bygd en festning på øya for å beskytte havnen i Elounda, og rester av denne festningen eksisterer den dag i dag.

I innlegget mitt i går skrev jeg at det dagen var til minne om Metusalem. Vel jeg blingset på datoen, det er i dag som er den fjerde. Det er godt vi blir ferdige med alle disse helgedagene nå så en kan komme i rute igjen med hverdag og helg.

6 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Kos deg på sofa'n, der har du sikkert fortjent. Jeg sitter med PC og passer på at det stadig er ved i ovnen. Januar skal jo være kald, men det er klart litt midlere kunne det jo ha vært.
Ha en fortsatt fin søndag.

Anonym sa...

Så koselig å finne en Elsablogg! :) Synes det var så koselig å følge dagboka di.
Klem fra Line

Randines hageblogg sa...

Jeg kikker også etter spirer dagen etter at jeg har sådd. Det er en av gledene ved frøsåing, å vente...

Kos deg med vedfyring og bøker i vinterkulda!

Mari Anne sa...

Nå leser jeg Karel Capek, Et år i min hage. Den boken leste jeg som barn. Det er med stor gjensynsglede jeg leser om hvordan hagedyrkeren "drivende av svette, uten jakke og vest, bøyer seg åndeløst over blomsterpottene og forsøker å mane spirene opp av jorden med sitt blikk." Jotakk, jeg kjenner meg igjen.

Anonym sa...

Så hyggeligå se deg også på blogglista, Elsa. Har savnet dine primstavopptegnelser.... :-)

Linnemi sa...

Frø spirer veldig tregt hvis du stirrer på dem. ;)