lørdag 10. januar 2009

Blåsende dag

Hu hei som det blåser ute, opp mot storm i kasta. Og det blåser fra en vindretning som merkes veldig godt her. Temperaturen ligger i underkant av 10 plussgrader, så is og snø får bein å gå på idag. Heldigvis har ikke den varsla nedbøren kommet - enda.Nye spirer i dag:

Celmisia semicordata

Cephaleria gigantea

Knautia macedonica

Disse tre sortene skulle egentlig settes ut, men spirte før jeg fikk somla meg så langt. Nå får jeg bare dyrke de videre inne på en kjølig plass.

Videre er det kommet spirer på:

Nerium oleander

Lavandula latifolia

Lavandula angustifoliaSå har jeg lagt i vann frø av noen sorter Cleome, Lavatera arborea variegata og frø av Mirabilis som jeg sanket da jeg var på Kreta.

I morgen blir det en runde med såpotter og jord, og så må jeg få prikla Hibiscus sabdariffa som har nådd priklestørrelse og vel så det. Pelargoniaspirene nærmer seg også priklestørrelse.En liten bestilling gikk til Impecta i dag. Merkepenner og noen frøsorter som jeg allerede har:-)

Dette er sorter hvor det er lite frø i hver pose, så i tilfelle dårlig spiring har jeg litt frø å gå på.

Så da jeg var på BoGrønt i går at de hadde fått inn frø. Jeg kjøpte kun to poser med Perlite og fikk i tillegg med meg Hageglede fra Lord Nelson. Det blir helgens lesestoff:-)

Ha en fin lørdagskveld alle som titter innom:-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Cephalaria gigantea er en lekkerbisken jeg også ønsker meg. Hibiscus sabdariffa er både pen og spiselig. Lykke til med såing og småplanter. Jeg misunner dere som er så flinke å så. Selv er jeg en katastrofe på det området.... God helg!

Randines hageblogg sa...

Spennende frø du har fått til å spire og enda mer på gang....

Vi får håpe det våte og blåsende været snar gir seg, så det blir utevær igjen.

Fortsatt god helg!