fredag 9. januar 2009

Dynastiet tilbake på skjermen

Jammen meg har "Dynastiet" begynt å rulle over TV-skjermen igjen oppdaget jeg i dag. Ja det var engang alle måtte se på tv den kvelden i uka denne serien rullet over skjermen. Her var det glamour og inntriger i søkk og kav.
Jeg datt av etter noen måneder for sånne glamourserier har aldri helt fenget. "Dallas" var vel også en sånn langserie som gikk på en eller annen kanal samtidig med "Dynastiet", var det ikke det da?
Men jeg har da hatt noen favoritterserier som jeg ikke har kunnet gå glipp av en eneste episode. Da ble det nesten krise i heimen. Neida, så ille har det ikke vært da.
"Familien Ashton" er en av de seriene jeg husker godt, helt ned på 70-tallet var det den ble sendt. Det var den gangen det var svart-hvitt fjernsyn det. Serien hadde nå både en begynnelse og en slutt og det var en veldig god serie. Tror faktisk jeg har bøkene ett eller annet sted i huset også.
"Hverdagsliv" var en serie som rullet over skjermen på TV2 ganske lenge. Den fulgte jeg med på for den var sånn passe avslappende til ettermiddagskaffen mens en ventet på nyhetene. Ikke mye glamour i den serien:-)
"Water Rats" og "NYPD Blue" derimot var to serier jeg var helt hekta på. Der tror jeg ikke jeg gikk glipp av mange episodene nei. Var jeg på senvakt eller nattevakt ble episodene tatt opp på videospilleren og sett i etterkant.
Jeg fikk nesten en sorgreaksjon da det ble slutt på de to seriene;-) Det har ikke kommet noen krimserier senere som jeg er blitt så opphengt i selv om det er nok å velge i nå også.

Og jeg har ikke tenkt å følge med på familien Carringthon's viderverdigheter denne gangen heller;-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hoho! Så "Dynastiet" vises igjen... Husker fra min barndom at gatene ble tomme for både voksne og barn når den serien rullet over skjermen. "Alle" skulle se. Siden har ikke såper vært det samme.... :)
Hilsen orchis

Mari Anne sa...

Joda jeg så også "Dynastiet", men serien jeg husker best og godt kunne ønsket meg i reprise er "En vakker dag" eller som den het på engelsk "I'll fly away". Den hadde livsvisdom og utfordret seerens holdninger på mange plan.

Anonym sa...

Ja, jeg husker godt at vi benket oss foran tv-en når Dynastiet og Falcon Crest gikk.
Siden har jeg bare hatt kveldsjobbing, så jeg har ikke fått lagt meg til vane med å se på tv.
Nå når jeg har begynt å jobbe dagtid, så klarer jeg liksom ikke å vende meg til å ligge på sofaen om kvelden og glo.
Men å sitte foran pc-en - det går fint (da er man jo på en måte litt aktiv) ;-)

nefertiti

Berit sa...

- Og alle mannfolka stønna da Crystle skred ned trappa i vignetten. Jo, det var tider. Har nok noen episoder på samvittigheten (eller hvor de nå ligger) jeg også!

Anonym sa...

Jeg husker Dynastiet som en hyggelig TV-kveld hjemme med foreldre. Reine julekvelden, særlig for meg som var lita da. Mange kjekke gutter, dameslagsmål og kjærlighet. Dette var jo toppen.

Linnemi sa...

Mimre, mimre.... Crystles knallblå antrekk med skulderputer og fem cm over hoftene... Og som Orchis sier - gatene ble helt tomme. Det samme ble det lokale svømmebaseng, som jeg fikk ha helt for meg selv. :D
Ashtons husker jeg med glede, og så var det en australsk serie - 1800-tallet - nybrottsarbeide og forelskelse. Jon English sang tittelmelodien og spilte også en av hovedrollene. Hvor er egentlig alle gamle 'helter' blitt av? :)

Anonym sa...

Så det og må innrømme at jeg så litt på det her en dag. Det har jo snart en viss historisk interesse tross alt. Hehe

Linnemi: Jeg husker også godt både Against The Wind og ikke minst Six Ribbons fra Mot alle vindar; den siste spilles fremdeles med (u)jevne mellomrom på radio. :)

hildeG sa...

Hehe. Jeg var særdeles godt oppdatert på de første episodene av Dynastiet. Forklaringen er som følger: Den serien startet da jeg begynte i distriktsgurnus. I Våler var det den gangen tredelt vakt - og jeg hadde onsdagene hver uke, og tre dager i hver tredje uke.
Dynastiet gikk på onsdager. Heldig for meg. Det var ingen - INGEN - som ringte legevakten under Dynastiet noen onsdag på hele det halvåret :D
- og jeg hadde jo ikke så mye annet å gjøre enn å glo jeg heller, da...