søndag 11. januar 2009

Kos på planterommet

I dag har jeg hatt en kosedag nede på planterommet innimellom skiskyting og hopprenn på TV.
Jeg har prikla Hibiscus sabdariffa, det ble 8 potter.
Så har jeg sådd:
CELOSIA cristata "Coral Garden"
LAVATERA arborea variegata
LAVATERA thuringiaca
ORIGANUM laevigatum "Hopleys"
PHYSALIS peruviana.

Frøa av Cleome og Mirabilis som jeg la i vann i går skal få et døgn til i vann. Da sår jeg de samtidig som jeg sår stokkrosefrøa. Har lagt i vann 9 forskjellige sorter stokkrosefrø i kveld. Blir det god spiring på disse kommer jeg til å drukne i stokkroser til våren. Jeg har tre sorter ettårige også som jeg skal så i februar. Ja,ja, prikleplanter blir en alltids av med.
Får håpe at vinteren blir så mild at jeg kan ta i bruk drivhuset i slutten av februar. En tenker ikke plassmangel når en sitter med frøpakkene, for de tar ikke så stor plass:-) I fjor flyttet jeg plantene ut i drivhuset 19. februar. Drivhuset er ferdig isolert og klart til innrykk når den tiden kommer.

Været i dag har vært blåsende og til tider vått. Temperaturen har ligget mellom 11-12 plussgrader. Snøen er borte, den fikk fart på seg siste døgnet. Får bare håpe det ikke slår om til frost nå når det har kommet så mye væte i jorda. Da tror jeg det blir mye som stryker med ute i bedda.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Masse spennende som kommer i jorden , skjønner jeg. Også er det godt å se at det er flere som plutselig begynner å tenke på plassen..har hatt noen tanker selv, særlig når jeg ser på hva jeg ønsker å få sådd *ler* Men det blir vel en løsning på alt..

Anonym sa...

Begynner å tenke plassmangel når pottene må millimeterplasseres:-)