lørdag 31. januar 2009

Siste lørdag i januar


Tenk så er vi kommet til siste dagen i januar. Ute har vi et nydelig vær, og sola viser seg nå fram mellom fjella. Herlig - bare herlig!
Eneste minuset i tillegg til de få kalde gradene er at det er barfrost, så et lite snølag hadde ikke vært å forakte. Nå kan det kanskje være farlig å ønske for plutselig kan det gå i oppfyllelse og vi får mye mer snø enn vi vil ha.
I kjelleren er det vår både på planterommet og i kjellerstua(fødestua). Noe sorter spirer raskt, mens noen sorter er veldig trege. Men det er vel sånn det er det.
Jeg har fått i jord frøa av dvergpalmen og av pepperrotstreet. Der blir det nok en lang prossess å vente på spiring for angitt spiretid er 2 til 18 mnd. Her skal tålmodigheten få prøvd seg skjønner jeg.
Med resten av såinga har jeg tatt en pause til vi kommer ut i februar. Da er det antirrhinum og verbena som skal i jorda.
Det er ikke så veldig mange sorter jeg har igjen å så , og godt er det for da er det lettere å holde seg ajour med priklinga.
Merkes godt på innholdet i frøboksen at jeg har klart å begrense meg med frøkjøpa selv om det likevel ble noe mer enn jeg tenkte.
Nå har jeg vært ute og hilst på sola. Den tittet fram for andre gang i dag, og om en liten stund er den framme for tredje og siste gang. Det er ikke så lange stunden om gangen, trøsten er at visittene blir lengre og lengre for hver dag til den tilslutt klyver over toppene.
Dagens bilde er fra 2006 og viser Moluccella laevis "Irlands klokke". Den er fast innslag i hagen hvert år. Den har en fin duft og egner seg godt til tørking. Den er også veldig fin som innslag i blomsteroppsatser.

4 kommentarer:

fru Sandeggen sa...

Moluccella er en typisk stille skjønnhet. Jeg liker sånne. Jeg skal prøve den i år igjen. Forhåpentligvis med litt bedre resultat enn i 2006..
Når sår du den?

Anonym sa...

I fjor sådde jeg de i slutten av mars. De pleier å spire veldig raskt. Ser i såloggen at de ble priklet i begynnelsen av april.

Seascape sa...

Jeg må vist gjøre en ny frø bestilling, du frister meg :-))
Jeg er så svak for den spesielle grønnfargen og Moluccella laevis har akurat den fargen.

God helg Elsa.

Elisabeth sa...

Nydelig blomst, nok en favoritt og notere meg i frø ønskeliste ;)
Og tenkt at vi endelig er ferdig med januar ja, NÅ går det mot lysere tider, og forhåpenligvis varmene. Også lurte du på hvor mange pelaroner jeg har nå...Ved siste telling var det 400 forskjelige typer, og da har jeg ikke tatt med de nye jeg har sådd. Man får visst aldri nok *flau*