....og dagens middag er Sydlandsk lammegryte. Her er masse deilige grønnsaker ferdig kuttet og lagt i formen....
.....skiver av lammelår deles opp i mindre biter, brunes lett i olivenolje....
Formen dekkes med folie eller lokk og settes i stekeovnen på 140 - 150°C i minst fire timer.
Potetene skulle også i formen sammen med grønnsakene, men jeg damper de og serverer dem ved siden av. Resten av vinflasken kan også drikkes ved siden av;)
Hva jeg har puttet i gryten:
Stangselleri
rotselleri
rød paprika
gulrøtter
kålrot
løk
sjalottløk
hvitløk
en bunt timian
laurbærblader
(amadinepoteter hadde jeg ikke, derfor poteter ved siden av)
hvitvin
vann
salt
pepper
Kilde: Adresseavisen
Etter fire timer i ovnen smakte dette kjempgodt, bare for å skryte litt selv. Vi rullet omtrent fra bordet. Denne retten blir nok laget flere ganger, med litt variasjoner. Denne gangen fulgte jeg oppskriften omtrent slavisk for en gangs skyld:)
5 kommentarer:
Høsten er lammesesong også på mine kanter. Det var en spennende gryte du har laget. Bon appetitt eller hva grekerne sier.
God helg til deg!
Tusen takk Randine. God helg til deg også:)
Ser ut som snaddermat! Har faktisk også kjøpt lam i dag, men som kjøttdeig. Blir VELDIG gode kjøttboller. :)
Fortsatt god helg.
Kjøttboller av lam er kjempegod mat.
Gryten ble vellykket med mye smaker.
God helg til deg også:)
Dette så riktig godt ut ! Høsten er lammetid med masse godt !
Tusen takk for koselig kommentar hos meg!
Klem!!
Legg inn en kommentar