fredag 7. oktober 2011

En våt oktoberfredag....

Allerede en uke ut i oktober. Jeg skulle nok ha satt inn bilder i innlegget som viser hvordan denne dagen ser ut, men siden jeg ikke har undervannskamera får jeg heller sette inn noen bilder tatt på samme dato i 2010.
På det øverste bildet er de siste rosene av "Brother Cadfael", midterste bilde er "Schneewittchen" sine siste roser og det nederste bildet viser frøstander formet av vinden. Rosene er to av de som strøk med sist vinter, så det ble faktisk de siste rosene også.
Dagen i dag har velsignet oss med et skikkelig regnvær. Skodda ligger langt nedover fjella og regnet høljer ned. Nysnøen er kommet langt nedover toppene og på gradestokken viser temperaturen bare 6,5°C. Sagt på en annen måte - det er kjempefint vær for innekos.

Denne dagen kalles forresten for Kåldagen og er til minne om den hellige Birgitta. Hun ble født i 1303 og var av svensk kongeætt. Bare 13 år gammel ble hun gift, og fikk åtte barn.
Da mannen hennes døde bosatte hun seg i Alvastra kloster. Hun grunnla Birgittaordenen, som senere ble kalt Birgittinerordenen.
Hun døde i Roma i år 1373, og ble helgen i 1391.

Om været: En kort periode med pent vær inntreffer nå.
( Kilde: Hva dagene vet)

Ja det skal ikke være meg imot om det blir fint vær, ikke bare en kort periode men en lang periode. Kanskje jeg da kan få tatt enda litt mer av det som jeg skulle gjort ute. En lei forkjølelse med påfølgende bronkitthoste har satt meg helt ut. Jeg var hos legen igår og fikk medisin som jeg håper tar knekken på baseluskene. Forløpig kjennes det nå ut som det er full krig i kroppen.

Nå skal jeg flate ut på sofaen med en bok og riktig nyte innekosdagen, mellom hostekulene da.
Ha en fin helg alle som titter innom:)

8 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Flotte rosebilder og frøstand i kraftig vind.
Her er også innevær med kuling og regn, men heldigvis ingen snø å se ennå.

Ønsker deg god bedring med hosten!

Elsa sa...

Takk for det Randine.

Frøya-Heidi sa...

Ja, det er det samme nistriste været her også..Deilig vær å kose seg inne i.

Ønsker deg god bedring!

orchis sa...

God bedring, Elsa. Håper også været blir snillere med dere. Fine bilder, som alltid.

Landbohaven sa...

Fine billeder.

God bedring.
Tak for kigget.

Anne (Moseplassen) sa...

Du får ha god bedring! Og så kryssr vi fingrene for godt vær, det er fint å være inne og se på godt vær ute også, om så er ;)

Nydelige roser du har så sent på sesongen

Elsa sa...

Tusen takk alle sammen. Det er så koselig å finne kommentarer på bloggen, da ser jeg jo at dere har vært her:)
Anne: Rosene er nok ikke fra dette året, det er de siste som var i fjor høst. Desverre overlevde ikke rosebuskene sist vinter.

Margrethe sa...

Innlegget ditt forteller mye om hvordan mange av oss har det nå. Og vi må se på gamle bilder for å holde motet oppe. Så får vi stenge været ute med å gjøre det koselig inne. Jeg stikker nok innom blomsterhandleren noe oftere i disse tider.
Ha god bedring, og nyt de små og store gleder i nydelige bilder fra den gang da....