onsdag 6. mai 2009

Vårens prosjekt

Heuchera "Frosted Violett" har klart vinteren fint.
Her er vårens og kanskje sommerens prosjekt. Dette bedet har blitt ødelagt av vann og frost i vinter så her har jeg en jobb å gjøre framover. Under plast og presenning ligger en megadunge med jord som skal flyttes opp i bedet for å bygge det høyere. Bedet er litt lengre enn det som kommer fram på bildet. Skal spa opp plantene som står i bedet. Når jeg får fyllt opp med jord og lagt ny kant foran skal jeg sette ned hardføre roser der, muligens "Hurdalsrose" som kan få breie seg som de vil der.

Fire pallekarmer ligger ferdigbeisa. De skal også settes opp og fylles med jord. Et bed med peoner skal ordnes. Peonene må spas opp, bedet skal kantes og bygges opp og fylles på med jord. Dette må jeg vente med til peonene har fått blomstra fra seg ut på sommeren en gang.

Når alt dette er blitt gjennomført er nok jorddungen en saga blott.

-

Siste dagene har det ikke blitt noe utearbeid. Det er så iskald og sur vind ute at jeg orker simpelthen ikke. Det blir noen økter i drivhuset i steden.

I går og i dag har jeg heller ikke satt ut planter fra drivhuset. Setter opp døra inn til drivhuset og da holder det temperaturen passelig nede for "småbarna".

-

Dette lengter jeg etter sånne kjølige dager dager som i dag. Om tre måneder er jeg der.....

3 kommentarer:

Røsslyng sa...

Nydelig Heuchera!
Du har litt å henge fingrene i fremover ser jeg, men med jordhaugen parat og planene noenlunde i boks så virker det både som et overkommelig og koselig prosjet med den bedomgjøringen. Lykke til, det blir sikkert flott! og jeg regner med både bilder og oppdateringer underveis ;)

Randines hageblogg sa...

Litt langsiktige prosjekter er kjekt å ha, alt trenger ikke tas med en gang.

Ellers fristet tilværelsen på det nederste bildet i diss kalde maidager...

Mariann sa...

Du blir ikke arbeidsledig med det første forstår jeg.
Platanias på Kreta er et fint sted å lengte til en litt hustrig og sur maidag.