lørdag 2. mai 2009

En flott start på mai

Lewisia cotyledon blomstrer fint nå
Millium effusum har overlevd vinteren og lyser opp i bedet

Peonene står med store knopper

Primulaene fra Hajal blomstrer fint nå
Martagonliljene har det travelt med å vokse
Dette er noen glimt fra dagens lille runde med kameraet rundt i hagen.
Mai startet like fint som april sluttet, kanskje enda finere. Vi hadde en riktig varm og fin dag på 1. mai. Vind fra øst-sørøst, noen skyer på himmelen og temperatur i skyggen opp i 24,3°C på det varmeste.
Dagen ble brukt ute, noe verandakos og noe jobbing i hagen. Jeg plantet tre av rosene jeg hentet på BoGrønt her om dagen, flyttet noen hostaer og spadde opp og delte noen stauder. Mannen slo plena og beiset to pallekarmer.
I natt har det kommet litt regn, og iflg. værmeldinga skal vi få mere av den sorten. Det kan nok trenges for det begynner å bli litt tørt for det som skal vokse og gro.
Vokser gjør det ute, ingen tvil om det. Det er nesten så en har sett forskjell fra morgen til kveld.
Når en ser ut skulle en tro at vi er kommet langt ut i mai. Så at våren er tidligere ute i år er nok helt sikkert, minst to-tre uker. Det er bare å håpe at vi ikke får et tilbakeslag i mai med nattefrost og kjølig vær.
"Maikulde gjør bondens lader fulle" er et gammelt ordtak.
Dagen i dag har begynt med lettskyet vær, sol, nå er det 16,1°C og en vindtrekk fra sør-sørøst.
Det er tid for å gå ned i drivhuset og sette ut planter til herding.
Ønsker alle en flott maidag!.
-
SENERE PÅ DAGEN:
Dagen fortsatte ikke like fint som den begynte værmessig. Det er blitt kjøligere og det har regnet. Og regn ser det ut til å bli også.
Dagens haging ble en tur på BoGrønt etter Helgjødsel, barkduk og så kjøpte jeg to klematis, "The President".
Orket ikke begynne med noe planting i regnbygene, så det ble fotball på TV i steden. Lokalderby ÅFK-MFK hvor Molde vant fortjent.

8 kommentarer:

Røsslyng sa...

Så mye flott som blomstrer hos deg nå. Det gulgrønne gresset muntret jo virkelig opp, selv har jeg hatt litt vegring mot å ha gress i bedene men i år har jeg sådd Pennisetum ettellerannet 'Purple Majesty'

Ha en fortsatt fin helg! :)

Elsa sa...

Ja det har nesten ekplodert ute i beda siste uka.
Pennisteum "Purple Majesty" har jeg også sådd i år.
Er veldig spent på om de blir like flotte som bildet i frøkatalogen.

Min Verden sa...

Så nydelig. Her har det ikke vært overvettes varmt i dag - sur vind. Kan du lære meg om herding av planter. Hvor lenge begynner du med først? Jeg gruer meg nesten til den herdingen - så mye jobb da gitt ;) H.

Mariann S sa...

Bildet av Lewisiaen var nydelig :)

Er terrakottapotta støypt fast i muren?

orchis sa...

Lewisia er så pent! Fikk dem dessverre ikke til å trives verken i Oslo eller her. Primadonnaer! :) I Oslo råtna de, her fikk de heteslag. Jaja, man kan ikke få til alt.
God Søndag til deg!

Elsa sa...

Hei alle som har besøkt bloggen. Koselig å se dere:-)

Min Verden Hanne: herding av planter er ikke noe hokuspokus. Jeg setter de ut på formiddagen og bærer i hus igjen til kvelden. Ikke så mange timene til å begynne med, men øker på med utetid etter hvert. Setter dem i ly for vind og skjermer dem mot sola. Lunt i skyggen er det beste. Små planter har lett for å bli solsvidd på blada til å begynne med.

Mariann S: Nei potteskårene som ligger i bedet rundt Lewisiaen ligger der for at Miapusen ikke skal grave der. dette bedet kommer litt under tak så det er ikke noe snø der om vinteren.

Orchis: Jeg synes også Lewisia er fine planter. Har flere som er i begynnelsen av blomstringa nå. Får de sand rundt rothalsen og tørt om vinteren er de ikke vanskelige.
Du får prøve Lewisia longipetala, den tror jeg stammer fra California.

Sine sa...

Hei og takk for hilsen hos meg. Jeg tror kanskje min lewisia er avgått med døden når når jeg ser din. For det ser smått ut med grønt. Din var praktfull.
Og så mye fint du har som er kommet langt!

Elin sa...

Nydelige blomsterbilder !
Egentlig godt at det kom litt regn nå og at det ble litt kaldere, så får vi nyte våren litt lenger.
Syns det gikk litt vell fort i svingene i det siste.
Har en utfordring til deg inne på siden min.

Ha en fin uke !
Elin