torsdag 7. mai 2009

Haging mellom bygene

Dagens hageaktiviteter ble foretatt mellom bygene. Det blåste ganske surt i tillegg til regnbyger med snøbyger rundt toppene.

Jeg har rensket opp i bedet ved inngangen. Spadde opp de store hostaene og en mengde Tricyrtis hirta"Skyggeliljer". De truet med å spre seg over hele bedet og hadde innfiltrert hostarøttene. Nå står hostaene og venter på nytt sted å vokse. Skal sette opp pallekarmene på nordsiden av drivhuset og plante de ned der.

Her er bedet etter omplanting. Noen av hostaene fikk stå igjen, i tillegg har jeg plantet ned Lathyrus vernus, Millium effusum, høstormedrue, Astilberog en Sedum. Videre bortover mot klematisen står det Aruncus aethusifolius, Gillenia trifoliata og Kirengeshoma palmata.


Jeg har flyttet Sambucus "Black Lace" til dette bedet ved bambusen. Foran har jeg satt ned noen verbascum som jeg ikke har navnet på. Lappene var borte vekk. Dette er en del av et område jeg begynte på i fjor sommer. Det ble ikke fullført for jeg ble ikke enig med meg selv hvordan jeg skulle plante det til. Nå tror jeg at jeg har funnet en løsning på "konflikten":-)Her er buen kommet på plass over trappa ned i hagen. På den siden hvor mursteinene ligger skal jeg plante klematis "The President". Passer med blåblomstrende klematis der. Så skal klematisen på hjørnet få lov å vokse bort på buen fra denne siden.
Det er det jeg har fått gjort i dag. Var meningen å plante både rosene som står på vent samt klematis, men det ble så hustrigt ute at jeg avsluttet hagingen da jeg var ferdig med det jeg hadde fått gjort unna.
Får håpe det blir mulig å ta noen økter mellom bygene i morgen også selv om værmeldinga slett ikke var noen lovende for morgendagen.


5 kommentarer:

Berit sa...

Råstilig bue!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Ja, den er flott, Elsa! Temperaturen og vinden er ikke på vår side. Jeg synes likevel plantene har kommet langt hos deg.

Elsa sa...

Berit: Tusen takk for det.

Vigdis: Vil ha litt varme i lufta igjen nå. Plantene vokste veldig fort da vi hadde disse varme dagene i slutten av april

Elin sa...

Tøff du, som held på ute i detta været! Har kost meg inne med sying, men får nok ta igjen når værgudene blir mildere.
Fint blei det ihverfall i beddet ditt.

orchis sa...

Så flott det ble med buen!
Tricyrtis er iallefall et vakkert "ugress"! Skulle gjerne luka litt av det i min hage....:)
God helg.