lørdag 16. mai 2009

Herding av planter og plassproblemer

Dagens første jobb er å bære ut plantebrett og potter fra drivhuset og vanne det som trenger det.
Krukke med Helichrysum peticolare og Pennisteum"Purple Majesty" som jeg håper skal bli like mørk i blada som på bildet i frøkatalogen.
Krukker oppmarsjert utenfor drivhuset. Det begynner å bli ferdig hellelagt rundt pallekarmene. Står igjen å legge heller på langsida og på nederste kortenden av karmene.

Plantebrett og cannapotter. Mannen lager til en ekstra platting av plater som jeg har å sette fra meg på. Lettvint å ta vekk når jeg ikke har bruk for ekstra plass til plantebrett og plasttelt.

Det er fullt i plastteltet også. Enda så er ikke alt kommet ut fra drivhuset. Pelargoner og diverse andre tandre planter står fortsatt inne.
En ting er sikkert - det er ikke bare i drivhuset jeg har plassproblemer. Når jeg går og titter i beda og ser hvor fullt det begynner å bli der, ja så begriper jeg ikke hvor jeg skal sette ned alt jeg har stående. Riktignok har jeg noen som vil ta unna noe av plantene, men dog..... Det blir vel som vanlig - stapp ned der det er en liten flekk med bar mold.
Ellers har jeg fått gjort unna en hel del av det som stod på plana. Planta roser og klematis, spadd opp stauder, delt de og spadd de ned igjen. Noen har fått nye plasser - andre har bare blitt delt og satt ned igjen på samme plass. Jeg var litt spent på om plantene tålte behandlingen for noen av de jeg tok opp var blitt ganske store, men det ser ut til å ha gått bra.
Varmen og været siste dagene er ikke akkurat det som er mest gunstig for sånne jobber, men rikelig med vann og lave temperaturer om natten gjør susen.
Jeg har ikke begynt å plante ut noe enda av årets planteproduksjon. Det er veldig fristende å gjøre det med den varmen som er nå, men jeg holder igjen en uke eller to til.
Til natta tar jeg sjansen på å la alle plantebretta få stå ute og dekker de bare med fiberduk. Da er det bare krukkene å bære inn til kvelden.
-
Været i dag er strålende. Sol, østavind og noen lette skyer. Temperaturen i skyggen er nå 21,6°C.
Det tegner til å bli en flott helg.
Og i kveld er det MGP. Kanskje får vi enda en grunn til å feire? "Fairytale" er ikke min favorittlåt, men ønsker Alexsander lykke til for det.
-
Ha en strålende 17.mai og en god helg alle hagevenner rundt omkring.


5 kommentarer:

Tove sa...

Så flotte og frodige planter du har. Plassproblemer er et kjentfenomen, hehe.

Lykke til med herding og utplanting :-)

Herdis sa...

God 17. mai til deg også! Plantene dine ser så frodige og flotte ut. Dei har fått godt stell...

Randines hageblogg sa...

Sender deg en hilsen om god 17 mai!

Fantastisk mengde planter du har, så imponert jeg er over sådden din
en mengde blomstergleder fremover.

Deilig med sommertemperatur i mai...

Hilsen fra landet sa...

Sååå koselig hus/drivhus. Ser herlig ut. Håper på milde dager og ikke minst netter!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Jeg *suger* til meg all erfaring om herding, Elsa! Veldig renslig og pent med heller! Ha en flott hageuke! Været er visst meldt våtere.