tirsdag 26. mai 2009

Det regner.....

Sånn kan også en maidag være.
I dag regner det ute. Ikke akkurat noe striregn, men stille fint regn som vanner plantene uten å legge de flate. Temperaturen ligger på 12,5°C så det er litt kjølig. Siden det er såpass kjølig har jeg ikke hatt åpent plastteltet eller drivhuset i dag.
Godt gjør det ihvertfall med regnet. Ser hvordan planter og ugress livner til og får friskere farge. Plena grønnes og mister denne blasse fargen den har hatt. Jeg har holdt meg innadørs i dag og latt hagen få nyte regnet i fred og ro.
Mot helga er det meldt fint vær igjen:-)
Dessuten kom nytt nummer av Hagetidend i posten i dag. Har bare så vidt bladd igjennom det. Så det var intervju med Solfrid Christina Kvernsveen om rosene hennes.

Brødbaking er en fin syssel når det ikke er utedag. Så nå dufter det nystekte brød i hele huset.
Dessuten har jeg studert frøkatalogen fra T&M. De har 50% rabatt på alt av frø nå, så det er allerede sendt en bestilling av sorter jeg vet jeg skal så neste år. Det blir nok en bestilling til før tilbudet går ut.

Sommerfloksen i verandakassene har så smått begynt å blomstre. Verbenaen har fått knopper. Jeg har plantet bare Sommerfloks og verbena i verandakassene i år. Så supplerer jeg med noen store potter med et eller annet mellom kassene. Kanskje hengende løvemunn som jeg har sådd endel av.
Nå må jeg begynne å lage litt middag her skal den bli ferdig før nyhetene.

3 kommentarer:

Taleia sa...

Ja er det ikke et herlig regn vi har i dag? Ser du har sådd samme phlox som meg. Synes de er kjempesøte! her er alt plantet ut nå, det går bra det....

Randines hageblogg sa...

Litt regn gjør godt i hagen og alt blir så friskt og lukter så godt.
Brødbaking og frøbestilling på en regnværsdag må være en fin syssel.

Fine bilder av vakre blomster.

Ha en fin dag uansett vær!

Ellen Walnum sa...

Jeg har plantet roser og var overlykkelig for regnet som kom:-) Hengende løvemunn hørtes da ualminnelig spennende ut.....og 50% hos Thompson and Morgan????......hjelp!!!!