onsdag 20. mai 2009

Resultatet etter to dagers jobbing

Dette bedet har lenge vært et katastrofeområde. Gress som har krøpet inn fra plena og diverse ugress som har kommet igjen fortere enn jeg har klart å luke det vekk.
I går mannet/kvinnet jeg meg endelig opp til å gjøre noe med det. Jeg spadde opp plantene, rensket røttene for ugress og gressrøtter og så spadde jeg ut all jorda fra bedet. Da det var gjort la jeg et tykt lag med aviser i bunnen av bedet og duk oppå der igjen. Jorda ble renset for ugressrøtter og torv og lagt utover igjen.
Oppå der ble det fyllt på med flere trillebårlass med ny jord og blandet med 10 sekker BoGrønt plantejord.
Det var så langt jeg kom i går, da protesterte ryggen vilt så det var bare å ta kvelden.

I dag begynte jeg å legge steinkanten rundt. Stein har vi nå endelig nok av her på tomta. Bedet er blitt både utvidet noe og bygget opp. Så har jeg lagt duk på innsiden av kanten for å hindre molda i å renne ut og gresset i å krype inn fra plenen. Jeg fikk akkurat lagt ferdig kanten før en tordenbyge jaget meg i hus.

Her er resultatet etter to dagers jobbing. Jeg har fått satt tilbake noen av plantene som ble spadd opp. Noen av de ble satt ned andre steder i hagen og noen var så inngrodd med gressrøtter at det var bare å kassere de. Men jeg har mer enn nok planter å sette ned av det som står på vent i potter (barnehagebedet er blitt tømt for staudepotter). Jeg skal ha bare stauder i dette bedet. Noen av staudene er så små enda at de vil ikke gjøre så mye av seg i år, så jeg må nok fylle på med noen sommerblomster inni mellom.
Kanten mot bjerkene skal også ordnes og bygges opp på nytt, det får bli en annen dag. Jeg skal også legge ned noen tråkkheller og steiner i bedet.
Håper at det skal bli bra resultat tilslutt, det blir i hvertfall bedre enn det var....
Nå skal ryggen få en velfortjent hvil. I morgen er det helg så det passer kanskje bra med en pause. Jeg får se hva hageånda bestemmer:-)

7 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Måtte kikke innom her :)

så flott det ble. Jeg har også bed som skal ha steiner rundt. Artig å se hvor fint det ble hos deg!

Hilsen Margrethe

Elsa sa...

Koselig at du tittet innom:-)
Er veldig greit å bruke alle steinene vi graver opp til noe. Kan ikke bare lagre de i en steinrøys. Håper bedet blir bra når jeg får plantet ferdig og plantene vokser seg til:-)

Miamaria sa...

Bra jobb du har gjort!!! Er det ikke godt når det er ferdig? ;)

Elin sa...

Hei Elsa !
Måtte bare innom deg en snartur etter at du kommenterte ME-innlegget mitt.
Svarte deg inne hos meg også.
Du verden, ...som du har jobbet !
Du kommer vel sikkert til å kjenne det i noen dager etter dette, men av og til er det godt å få BRUKE kroppen litt også, så får en ta riset etterpå med godt humør.
Vi "snakkes"

orchis sa...

Virkelig godt jobba. Vakkert med de lyse steinene mot de hvite bjørke(?)-stammene.

Bildet av tordenbyga over fjellene er storslagent og dramatisk. Liker å se og oppleve slikt.

God dag ønskes deg!

IngunnBW sa...

For en sjau du har hatt! Men SÅ lekkert det har blitt! Flott med steinene rundt, spesielt nydelige de med mose på :) Du kommer til å ha igjen for de tidkrevende grunnarbeidene du gjorde, det lønner seg alltid å legge litt ekstra innsats i det. De hvite bjerkestammene var kjempedekorative i enden av bedet :)

Jeg er veldig fasinert av skyer. Tordenhimmelen din var så fin. De mørke skyene i kontrast med blå himmel og lysere skyer med klare avgrensninger som det ofte blir når ulike luftmasser råker sammen, kan være ubeskrivelig vakkert.Men skummelt...

Pass på ryggen din og ikke gjør noen flere sprell i haven før den er bra :)

Elsa sa...

Tusen takk alle sammen for koselige kommentarer.
Jo Miamaria det er godt når en kan skue det ferdige resultatet:-)
Elin: Det er når en begynner med slikt arbeide som dette at en finner ut at en har noen ubrukte(nesten da)muskler, så det gjør godt å bruke de;-)
Orchis: Synes det passer godt å lage bed med naturstein der hvor bjørkene står. Så her i hagen er det bed av både kjøpestein, treverk og naturstein.
Ninni: Dette bedet har hatt en tendens til å bli litt tørt siden det ligger ved siden av bjørkene, og røtter fra bjørka har kommet opp i bedet. Dette håper jeg å unngå med masse aviser og duk i bunnen av bedet.