onsdag 11. januar 2012

Nå er det like før....


Dette er bokstabelen jeg er godt i gang med. Skal dette været fortsette er det nok ikke lenge før jeg er kommet meg gjennom den.


Som overskriften på innlegget antyder er det like før jeg begynner å så. For å si det mildt, det klør i såfingrene.
Her er innholdet i frøboksen, så jeg har litt å starte med. Har fått katalog fra Impecta og fra Zimtrade. Har ikke åpnet Impectakatalogen enda, den fra Zimtrade gikk rett i papirdunken.
Det blir nok blodbegerfrøa som blir sådd først, så blir det spennende å se om de er spiredyktige enda etter to år i frøboksen. Pelargonfrø kommer nok også i jorda, og noen staudefrø som jeg kan sette rett ut og håpe på litt kuldebehandling.
Jeg skulle ha klipt ned pelargonene som står i drivhuset også, men de blomstrer så fint at jeg har nesten ikke hjerte til å gjøre det.
Bonnie har begynt på røytetida, og her er resultatet etter børsting i dag. Nesten et fullt plastnett ble det. Det var nå godt hun ventet til over jul ihvertfall:-)

Dagen i dag kalles for Brettemesse og spår været for årets to siste måneder. Skal en tro på det så blir det både vindfullt og vått i november og desember, mildt blir det også:-)
I eldre dager ble dagen kalt Brokkismesse. Alle matrester fra julen skulle samles og brytes sammen i en gryte og spises. Hadde en igjen juleøl, så skulle dette drikkes opp. Da fikk en seg en "snipperus".

Jeg har ikke ryddet ut jula enda. Tjuendedag jul ryker jula og Knut ut av stua. Det er bare to dager til det, så da vet jeg hva jeg skal gjøre på fredag den 13.

3 kommentarer:

Turid sa...

Kos deg med bøker og frø :) For et nydelig vinterbilde du har i headingen din. Tross hagemangel synes jeg vinteren er utrolig vakker. Denne vinteren har det vært passe med snø (ca 50 cm), det kan enda komme mye her, mellom 5 og ti minus, unntaksvis minus tjue et par dager og det har vært mye sol. Men vinteren kommer til å vare i tre måneder til og da er jeg nok passe lei. Ha fine dager :)

Unknown sa...

Ser at Cecilia Samartin ligger i bokstabelen. Hun er en av mine favoritter! Du kommer deg nok fort gjennom disse bøkene, for utsiktene til bedre vær på våre kanter er vel heller små.

Jeg koser meg med feriebilder og bobler over av bloggideer.

Ha en fin dag med bøkene!

Randines hageblogg sa...

Kjekt med mange bøker og frøposer når værgudene ikke er hyggelige.
Jeg kommer også til å så frø og sette dem ut i vær og vind.

Ha en fin uke!