lørdag 21. januar 2012

Se, det spirer....


..i pottene med pelargoniasådd, og flere små spirer er like ved å få toppen til overflata. Det er så rart med de første spirene som kommer opp, en blir så stolt og glad. Jeg er sikker på at en hønemor er ikke mer stolt av kyllingen når den hakker seg ut av egget, enn vi hage - og frøgale er når første spirene presser seg ut av frøskallet.
Det er bare såvidt frøa er kommet i jorda før en begynner å sjekke om det er antydning til spirer, og så går en der da og sjekker hver dag om det skjer noe. Barnslig? Neida, ikke det minste. Og dessuten så skal en bevare barnet i seg inn i voksen og godt voksen alder. Mulig det kommer bedre fram til eldre en blir, ikke vet jeg :-)
Nå blir det litt pause i såingen her. Jeg har sådd det som skal såes tidlig, og så er det blitt nesten tomt for såjord. Var innom Plantasjen her ene dagen. Frø hadde de fått fram, men såjord var det ikke. Dvs. noen små poser med så-og kaktusjord til en helt ublu pris som bare fikk være for meg. Ikke var det årets jord heller. Håper BoGrønt Eik åpner snart etter vinterstenging.

Været i dag er oppholdvær, overskyet og en bitende kald vind. Temperaturen er +4,1°C, men den kalde vinden frister ikke akkurat til uteliv. Og om bare en uke nå skal jeg få første glimtet av sola inn gjennom kjøkkenvinduet. Det spørs om jeg ikke må ut å pusse vinduer en dag, for de ser ikke ut etter besøket av Dagmar i jula. Jeg kunne visst bare spart meg vinduspussen før jul:-)
Nå skal jeg ha meg en tur ut i drivhuset og hilse på plantebarna som koser seg der. Det er på tide med årets første klipp.

Så må jeg si tusen takk for koselige besøk i bloggen. Alltid kjekt når noen som ser innom legger igjen et spor så jeg ser at dere har vært på besøk:-)

Ha en trivelig helg alle som ser innom:-)

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Så kjekt at pelargonfrøene dine har spirt, altid kjekt med små spirer i pottene.
Her er sludd og såpeglatte veier, da blir det inneliv istedet.

Ha en fortsatt fin helg!

orchis sa...

Vi her heldige vi hageglade som kan benytte såing, planting m.m. til å bevare vår barnlighet. Og ingen behøver å oppdage hvor barnslige vi er, hvis vi ikke vil. :)
Ha fine dager!