søndag 2. mai 2010

Men "keiseren" var ikke død...

...den er på full fart opp fra jorda. Og flere fete skudd holder på å brøyte seg vei opp gjennom dekket av Ajuga som har spredd seg noe innfernalsk. Dette er et skikkelig ugress her hos meg. Får en jobb med å røske vekk her ja.
Været i dag har faktisk vært ganske bra. Kanskje var det Kong Vinter som pakka kufferten og sa takk for denne gang da det tordnet i går ettermiddag.
Vel, ikke så lovende første delen av uka som kommer iflg. Yr.no, men fra torsdag ser det lovende ut.
Innen den tid må jeg begynne å bestemme hva jeg skal gjøre med hagen, det må noen forandringer til pga. helsen. Og på torsdag og ut uka har jeg hjelp til å få gjort unna endel ute, ihvertfall de tyngste jobbene.
I mellomtiden får jeg stelle med drivhus og småplanter og skissere opp noen planer til forandringer i beda.
Kanskje er det like bra at våren kommer sent i år, selv om det nå er på tide at frøken Vår tar over og sender kong Vinter i dvale.

Ha en fin søndag kveld alle som titter innom bloggen. Er så glad for alle besøk.
-

Bilde: Fritillaria imperalis "Keiserkrone" avbildet i dag.

8 kommentarer:

Marit sa...

Du er heldig som har keiserkrone i hagen. Jeg må få kjøpt meg noen løker jeg også, for jeg synes de er så fine. Her har jeg røsket opp en diger haug av ajuga. Den er pen synes jeg, men må holde noe mer i sjakk enn jeg har gjort. Men den er lett å nappe opp da, mye lettere enn mye annet som sprer seg. Ha en fin uke!

Blomsterguri sa...

Enig med siste taler. Du er heldig som har keiserkrone. Jeg fikk med meg en rot fra min mor, men har #rotet" den bort :-( Jeg får tigge til meg en ny neste gang jeg er på Nord-Vestlandet på besøk. Ha en riktig fin søndagkveld!

Laila -Karin sa...

Keiserkroner er nydelig.
Husker min bestemor hadde mengder av dem.
Ha en riktig fin ukestart
Klem

hajal. sa...

Håpar at kong vinter har sparka frå seg dei siste faktene for i år ja, Her gjekk det snøbyger langs nordsida av fjorden idag, men ingen ting som har lagt seg.
Keisarkrona har eg forsøkt meg på ved to anledningar, men det ser ikkje ut til at dei vil her hos meg.(men eg kjem nok til å prøve på nytt ;-) )
Ha ei fin veke! :)

Mariann S sa...

Å Keiserkrone kunne eg og tenkt meg å hatt, dei e so flotte :) Eg har også mase Ajuga, men dei har ein mur i bakkant og resten grensar mot plenen, so det begrensar seg sjøl :) Ha ei fortsatt fin søndag :)

krepsemor sa...

Keiserkroner skal jeg også skaffe meg! Skikkelig flotte er de! Ajuga har jeg i bedet, og der må noe gjøres nå i vår! De sprer seg voldsomt, og de har begynt å vokse i plenen også! Jeg sprøyta med ugressfjerner i fjor, men de kommer sikkert igjen! Plenen var lilla.....
Håper Yr.no har rett, for nå trengs det varme, siden alt har stoppet opp ute! Ikke en gang krokusen vil opp!

Berit sa...

Håper du finner ut av hvordan du kan beholde både hagen og helsa. Du har så mye at jeg godt kan skjønne du må tilpasse litt. Og så håper jeg du har rett med hensyn til været!

IngunnBW sa...

Er det ikke skjønt med planter man har savnet som plutselig skyter seg vei opp fra jorden :) Keiserkroner er så flotte!

Håper du finner den gyldne middelvei ift helse og have Elsa. Det er ikke noe moro å måtte begrense seg. For meg blir det stort sett kun vedlikehold fremover, det er leit for jeg elsker jo å sjaue og opparbeide nytt, men sånn er det nå en gang.