mandag 28. desember 2009

Så ble det hvitt ute....


Så kom snøen hit også. Nå ligger hagen dekt under snødyne på ca 20 - 25 cm og det er så hvitt og fint ute. Håper bare snøen kan bli liggende utover vinteren så det ikke setter seg mer tele i jorda enn vi alt har.
Småfuglene fikk det ekstra travelt på materen når snøen kom og det ikke ble noe å finne på marka. Til og med svarttrostene kom opp på materen. Det er to stykker som holder til i hagen her i vinter. Kjernebiterne har også slått seg til her sammen med dompap, meiser, bokfink, bjørkefink, nøtteskrike og flaggspett. Det er så koselig med disse fjørballene som lager liv i hagen om vinteren.
Det er ikke lett å ta bilder av fuglene som kommer på materen ute på verandaen. Enten har jeg ikke kameraet i nærheten eller så ser de at jeg skal prøve å komme så nær vinduet som mulig og flyr sin vei. Men i dag lykkes jeg endelig med å knipse svarttrosten da han satt på verandarekkverket.

Nå er vi kommet godt ut i romjula og det er ikke mange dagene før vi begynner på et nytt år.
Passer godt da at det kom frøkatalog fra Impecta i dag sammen med Hagetidend. En må begynne å få tilbake noe av hagemoduset, dvs først er det å komme i såmodus da. Om jeg skal bestille noe mer frø vet jeg ikke enda, men noe dukker nok opp som det står "må ha" over mer lysende bokstaver;)
-----------

Lys langs en fjord.

Det mørkne mot vinter som lenge skal vare
en sommer blei borte, en haust e på reis,
og leia e lagt der vi alle må fare
som tvungen turist på et år underveis.

Så fjern og så frostkald står stjern' der ute,
men nærar e lysan der menneskan bor,
som glør gjennom natta fra rimgråe rute
skin perlebandslenker av lys langs en fjord.
-----
Ja, lysan fra stuen langs værharde strender
i mørketidslandet har gått som ei bru
med spenn over fjorda lik utstrekte hender
med varme og kraft tel å tåle og tru.

Så kom, la oss tenne små lys førr kverandre
som bål imot natt på ei vinterkald jord
der frosten skal vike når menneskevarme
får nå gjennom mørket som lys langs en fjord.

Med et utdrag fra dette diktet av Helge Stangnes vil jeg ønske alle en fortsatt god og koselig romjul.

5 kommentarer:

Mari sa...

Så flott en fuglemater du har! Er den heimelaga eller kjøpt ferdig? Kjekt med vindue så en kan se når det begynner å gå tomt.

Fikk Impectakatalog jeg og. Skal sende inn en bestilling (har du sett de schtilige tomatene?!!) men husker ikke brukernavn og jeg får ikke tilsendt mail med ny... O store sorg :P hmmm ;)

Du snakker om å få tilbake hagemodus, i går kveld så jeg nesten alle Grønn glede episodene fra i sommer, skal si det hjalp for meg. Fikk ikke sove i går kveld, lå bare og tenkte på planter ... ;)

Mia sa...

Så+ koselig litet rødt hus, rene hotellet for fuglene :) Impecta får nog mange kunder i år og, byder på litt av hvert.. God fortsättning og kos deg med snøen.

Vivishagerom sa...

Endelig fikk hagen vinterdyna si,og det var godt. Frøsesongen nærmer seg og vi gleder oss like mye som i fjor. Ønsker deg ett godt nytt så år.

orchis sa...

Så fint at du endelig fikk snødekke til hagen. Dessuten gjør det jo tilværelsen lysere.
Trivelig fuglemater du har. Koser meg også med alle fuglene i hagen. Prøvde å mate dem en gang, men i dette klimaet er det nok mat å finne i naturen, så de overså fullstendig mine frøblandinger. Flere svarttroster holder til her. Ved solnedgang krangler de om overnattingsplass i busk og kratt. Artig å se. Har et fuglebad, og det er i flittig bruk.
God romjul!

Silje sa...

Tålmodighet er en dyd når en skal ta bilder vet du.. ;-)
Synes det var greit at snøen kom jeg også nå. Glad i deg mommo. God natt nå fra meg =)