onsdag 2. desember 2009

Det ble en bra dag likevel


Da har vi kommet oss over i desember måned og om noen uker begynner vi på et nytt år med nye muligheter. Noen har allerede startet opp med såing av stauder, men de fleste av oss hagegale venter vel til romjula eller januar før vi starter. Frøkatalogene og frølister skal saumfares med argusøyne, det kan jo være noe vi må ha som vi ikke har i en allerede full frøboks.
Jeg startet dagen på en noe trasig måte i dag. Jeg skulle ned i kjelleren en tur og presterte å ramle i kjellertrappa. Ikke noe gunstig for den vonde foten og det vonde kneet. Heldigvis er ikke noe brukket, men kneet gjør noe innmari vondt.
Mens jeg satt der og syntes veldig synd i meg selv ringte det på døra, og der stod postmannen med pakke fra Orchis. Så tusen tusen takk snille Orchis, du er en knupp:)

På bildet ligger herlighetene:
ALOE ciliaris, klatrende Aloe
DAHLIA imperalis
HIPPEASTRUM x johnsonii
KALANCHOE tomentosa, Pandaplante

Så var det noen pakker med frø:
HIBISCUS coccineus
LAGERSTROEMIA indica
PENNISETUM setaceum
CANNA

Nå gjenstår det bare at jeg greier å ta vare på stiklingene og få de til å sette røtter og spire. De er allerede kommet i sandblandet jord nede på planteromet.
Frøa får vente til litt senere med å komme i jord.
Så da skjønner dere at dagen ble reddet til tross for vondter både her og der.

Jeg må også takke for Awarden jeg har fått fra Orchis. Jeg har fått den fra to andre også, men jeg har ikke hatt tid til å gjøre noe med den enda. Det tar litt tid å finne 15 nye blogger;)

Ha en fortsatt fin kveld til alle som titter innom:)

4 kommentarer:

krepsemor sa...

Uff, så leit at du har skadet deg! Håper det ikke blir en plage.
Men hyggelig da å få pakke i posten ;o) Ikke noe annet nesten denne tiden, som hjelper like mye på humøret ;O)

Marit sa...

Huff da! Ikke bra å skade seg rett før jul, ikke ellers i året heller! ;) Håper det går bra med deg da. Det var litt av en pakke du fikk! Da har du litt mer å passe på i vinterhalvåret ;)

God bedring og en flott helg ønskes deg!

orchis sa...

Godt du ikke brakk noe i fallet! Håper du raskt er tilbake i gjenge igjen. God bedring!!
Fint at pakken er vel framme. Ser at D. imperialis er litt brun i bladene. Pakken har ikke vært utsatt for frost, håper jeg? Om stenglene er friske og saftige, roter de seg nok likevel. Jeg satte 4 bladløse stengler, og de ser ut til å skyte allerede! Kos deg med plantene. Regner med at de er i de beste hender! :)

Berit sa...

Innholdsrik plantepakke! Tror jeg må komme innom og se om den kjempedahliaen slår til!
Krysser fingre og tær for at du kommer raskt over skadene. (Har ramla i kjellertrappa sjøl og ble sittende med beinet på en stol i ukevis) :(