fredag 4. desember 2009

4. desember, 4. bildemappa, 4. bildet

Jeg fikk en utfordring fra Iris, og siden det er den 4. desember i dag passet det godt å ta den 4. bildemappa og det 4. bildet.
Bildet er tatt sommeren 2007 og viser noen av mine selvsådde akeleier. Akeleie er en staude jeg er veldig glad for å ha i hagen. De er lette å få til og krever lite. De er flinke til å selvså seg og kan dukke opp på stadig nye steder i beda.
I vinter har jeg planer om å så et par nye sorter, nemlig "Green Apples" og "Roman Bronze" som jeg kjøpte fra T&M.
Utfordringen har gått rundt så mange ganger nå at jeg vet ikke hvem jeg skal plukke ut, så jeg gir den videre til alle dem som føler seg kallet til å ta den:)

Dagen i dag kalles for Barbrodagen og er til minne om den hellige Barbara fra Nikomedia i Tyrkia. Hennes far stengte henne inne i et tårn fordi hun ble kristen og hun led martyrdøden i år 306 etter at hun ble utlevert til styresmaktene.
Hennes far ble samme dag drept av et lyn fra klar himmel.

Nå skulle man henge i å veve og spinne og strikke votter og strømper til den lange vinteren.

Dagen har ikke noe værtegn, primstavmerket er enten lenker, sol, kors, tårn, slede eller rokk.
(Kilde: Hva dagene vet)

Her har vi et nydelig desembervær i dag også. Det er lettskyet, vindstille og +1,3°C. Det kan da ikke bli bedre denne tida på året.

Ha en kjempefin dag alle som ser innom bloggen min.

7 kommentarer:

Laila -Karin sa...

Vakre blomster på en grå regnværsdag.
Kekt med litt lærdom og.
Ha en fin fredag.

Anonym sa...

Jeg kommer ikke over den utsikten din, altså... Akeleiene er også flotte altså, men merkelig nok kommer de litt i "bakgrunnen" likevel...

Mia sa...

Härligt med akelejor, du är alltid lika vackra. Spinner och väver du också alltså, vad spännande! Ha en riktig fin helg :)

Lunalei ;-) sa...

Akeleier er nydelige blomster. Og nå kom jeg akkurat på at mamma og pappa har - og at jeg skulle prøve å ta med meg noen hit...
God 5. desember til deg!
KLem fra Lunalu

Marit sa...

Så flotte akeleier du har da! Jeg har fått akeleiedilla i det siste, og har planer om innkjøp av mer akeleiefrø. Igjen nydelig bilde!

Ruth sa...

Akeleier er nydelige. Jeg har forsøkt å få dem til å gro her, men det er umulig. Så kan jeg jo se på bilder av dine istedenfor.

Takk for koselig kommentar. :)
Vet du, jeg har av og til følelsen av at jeg LEVER i en film. Det er temmelig eksotisk her. Jeg bodde i Nord Afrika i flere år, der var det ikke i nærheten så eksotisk som her.

Hs en flott fredag og en super helg.

Seascape sa...

Du er plukket ut til å få litt oppmerksomhet fordi du har en fin blogg med vakre bilder.
Du har også en blogg jeg ofte besøker :-)

Ønsker deg en fin advents tid.
Klem fra Rigmor --*Seascape*--