lørdag 24. april 2010

Våren skynder seg langsomt...


...men den kommer nok tilslutt. Snøklokkene har blomstret i flere uker, de tror jeg begynner mens de ligger under både is og snø for så å stå i full blomstring med en gang de får hodet over snøen. En liten tue med småblomstrende krokus har kommet siste dagene, disse synes jeg er så søte. Og en helleborus har våget å stikke hodet over jorda for å se om det er trygt å slå ut blomsten. Flere helleboruser er på vei.
Jo da, det blir da vår til slutt i år også selv om det går tregt. Sist natt var det -4,5°C ute, og selv om dagtemperaturen er fin har vi en kjølig vindsno. I dag er det lettskyet og sol enn så lenge. Det har blitt mer skyer utover dagen så jeg er usikker på om det vil holde seg fint hele dagen.
Da det fortsatt er såpass kaldt om natta har jeg ikke stresset med å rydde bed. Visne blad og kvister som ligger utover skydder spirene som begynner å bryte jordoverflata mot nattekulda. Regner med at jeg har god tid til rydding av bed enda, for jeg får ikke begynne med noe utplanting før i slutten av mai/begynnelsen av juni. Tålmodighet er en dyd...

Torsdag var jeg hos kiropraktor med ryggen og i går var jeg på Molde sykehus til røntgen av rygg og bekken. En ting er sikkert - det blir noen turer til kiropraktoren før ryggen er sånn noenlunde i orden igjen.
Etter at jeg var ferdig på sykehuset spaserte jeg ned til sentrum, en en fin spasertur i slak unnabakke hele veien:) Blandt annet snarveien gjennom Chateuethagen. Hagen eller parken som nå er restaurert tilbake til fordums prakt. Restaureringen er gjort etter gamle tegninger av hagen. Det blir en tur tilbake dit når det blir sommer og blomstringen kommer i gang.
Jeg hadde tiden for meg og tid til en shoppingrunde. Det er ikke så ofte jeg er i Molde, og det kan være kjekt å se andre butikker enn de som er på Moa-sentrene også.
Ikke noe storhandel akkurat, resultatet av shoppingrunden ble fem hageblad og tre fine topper. Mor sjøl må ha noe nytt i klesveien også en gang i blandt, ikke bare moldsekker og hageting:)
Bladet Lev Landlig har jeg abonnert på, men har ikke fått det enda. Det kommer nok ikke før neste nummer.
Nå må jeg ut i drivhuset og vanne planter.


Ha en strålende fin helg alle hage- og bloggvenner som ser innom bloggen min.


2 kommentarer:

Mariann S sa...

Kjeme nok snart våren til deg og :) Veldig stor forskjell i fylket vårt. Her har vore vår sidan før påske, berre med litt snø ett par gongar etterpå. Men eg bor nesten nedi fjøresteinane so her smeltar det fort :) Såg no at plenen er grønn, men også her er det mykje seinare i år enn i fjor, i fjor slo vi plenen for første gang 16.april.... og det blir ikkje slått plen på ei stund endå... Ha ein fin søndag :)

Bestemor Drillo sa...

Ja våren er litt tvilende i år,men hver dag dukker vårtegn opp!!
Din hage blir nok vakker tenker jeg når sommeren kommer!! God søndag ;)) Klem!