søndag 18. april 2010

Det ble en hvit søndag....

Vinteren var nok ikke ferdig med å tømme snølageret nei. I dag har det lava ned med tung våt snø. Temperaturen ligger og vaker rundt 0°C og litt over.
Ute på fuglemateren har det vært rene trafikkkaoset til tider av sultne småfugler. Jeg får nå bare håpe at dette været vil være kortvarig og at vi kan få litt varme, sol og skikkelig vårvær ute.
Jeg har tatt en prikleøkt nede på planterommet i dag og har fått prikla:
Antirrhinum "Bronze Dragon" og "Princess White with Purple Eyes". Fantasifulle navn på noen av disse plantene gitt.
Videre har jeg prikla:
Phlox "Peppermint Candy", "Brilliant Bicolor", "Twinkle" og "Dwarf Beauty Scarlet",
Scabiosa "Ebony&Ivory".
Nå begynner jeg å se enden på priklejobben heldigvis, det fylles opp av potter med småplanter nede på planterommet også.
I drivhuset er det smekk fullt, det er nesten sånn at jeg må gå ut for å skifte mening når jeg er der nede. Plassmangel? Hva er det?
I dag har jeg skrudd opp temperaturen i drivhuset et hakk for det blir litt kjølig for plantene når det ligger på en 8-12°C. Det ser ut som plantene har stoppa opp å vokse og mistrives litt. Dvs. stemorplantene ser ikke ut til å la seg påvirke av lav temperatur - de strutter i pottene.
Lyset må jeg også sette på igjen på dagtid, det blir for lite dagslys med dette været.

Nå må jeg se om jeg kan finne på noe godt og lettvint til middag, og så skal jeg bare slappe av resten av kvelden.

Fortsatt god søndag til dere som titter innom en tur.

9 kommentarer:

Røsslyng sa...

Våknet til hvit hage her også i dag, men solen har smeltet mesteparten igjen, men det blåser...

Forresten nydelige floks du har bilde av :)

Ha en flott søndag videre!

Seascape sa...

Så mye spennende du har priklet i dag. Nydelig blomst du har på bilde i innlegge. Her har det også vært et riktig april vær i dag. Snø - sludd - regn og av og til har solen tittet frem.

Ha en riktig fin søndags kveld.
Klem

Blomsterguri sa...

Huff da. Håper snøen smelter og ikke kommer tilbake denne våren. Det er ikke noe koselig så sent på året ihvertfall. Flotte floks - det har jeg sådd jeg og - så da er det spennende når de blomster :-) Ha en flott uke!

Lunalei ;-) sa...

Huff, ja - skikkelig irriterende med denne snøen! Får bare håpe de søte stemorsblomstene mine overlever ;-)
Nydelig bilde av floks - gleder meg til min står i blomst igjen!
Ha en flott uke!
Klem fra Lunalu

krepsemor sa...

Det har vært skikkelig deprimerende, ja! Men ei jeg kjenner sa at vi kan ikke klage når de på Island går og vasser i aske! Og det er jo helt riktig :o) Jeg ble inspirert av deg i fjor når det gjelder Phlox Drummondii stellata "Twinkle"! Dine var så flotte at det måtte jeg bare prøve i år, men de vil ikke spire! Hva gjør jeg feil mon tro!
Plassmangel, ja! Jeg har nok ikke sådd så mye som deg, men i dag fikk jeg skrudd opp vekstlys under benkenplaten i planterommet! Og drivhus kommer, sier gubben! Må bare få unna konfirmasjonen først!
Ønsker deg en fin GRØNN uke!

Marit sa...

Huff ja, det er tydelig at det ikke er slutt på vinteren enda. Nå må vi bare håpe at det snart er skikkelig vår. Ha en fin uke!

josimo sa...

Uff da....
Og jeg klager på vinden...kjenner at jeg skammer meg

Ønsker at våren snart kommer til deg også

IngunnBW sa...

Jeg føler sååå med deg og alle som nå som har fått vinteren tilbake. Større nedtur på denne årstiden finnes knapt. Godt det er noe å foreta seg innendørs av vårlige sysler, som prikling f.eks. Der har du jo nok å ta av! Håper været tar til fornuft og sender en god porsjon vår til deg snart :)

Berit sa...

Det var hvitt hos meg også, men det var vekk før jeg kom meg ut i hagen. Litt lenger frokost enn vanlig og en ekstra tekopp!