torsdag 22. april 2010

Det er en viss forskjell....
...på hvor langt det var kommet i hagen i fjor på denne tida og i år. De fire øverste bildene er knipset 22. april i fjor. Da jeg var en runde i hagen i går og tittet etter spirer kunne jeg ikke finne tegn til at noen av disse plantene har begynt å spire. Jeg håper da inderlig at de har overlevd både den klissvåte høsten og den lange og tildels iskalde vinteren.

Her er et glimt fra hagen tatt i går. Siste rester av helgens snøfall holder stand med god hjelp av kalde nattegrader. Det var faktisk ned i -5,2°C på det laveste natt til i går.
Noen av rosene har tatt kvelden i vinter, andre ser ikke ut som de har tatt noen skade - bare litt svart kvist øverst på greinene.
Jeg har ikke begynt med noe rydding ute i beda enda. Så lenge det er såpass kaldt får det som ligger over og dekker bare ligge. Plutselig kommer vel våren som et skudd og da blir jeg liggende på etterskudd som vanlig:)
Været i dag kan vi ikke klage på - sol fra blå himmel. Bare noen få skylapper her og der. Temperaturen ligger på 8,5°C ute nå.
I dag skal jeg til kiropraktoren med ryggen. Kan ikke si jeg gleder meg noe særlig, men det er noe som heter at vondt skal vondt fordrive. Så da håper jeg det stemmer og at jeg blir kvitt ryggondet som jeg har slitt med siden lenge før påske, og at jeg kan få noen mindre smertefulle netter.
Ha en strålende dag alle som titter innom.10 kommentarer:

Marit sa...

Ja, det er en treg vår i år. Det var minus to her i natt, og det har snødd litt hver dag uten at det har blitt liggende. Tydelig av dine bilder at det var en mildere vår i fjor. God bedring med ryggen din, og jeg håper at kiropraktoren får rettet på den!

Berit sa...

Krysser fingre for at kiropraktoren kan hjelpe! Jeg synes det ser skummelt ut med slik knekking og brekking, men de vet nok hva de gjør.
Skal si det var forskjell på våren i fjor og i år! Artig å ha bilder for å kunne dokumentere.

Elisabeth sa...

Våren er litt senere enn vanlig ja, men vi får satse på at det bærer bud om en flott sommer :) Lykke til hos kiropraktoren, det er godt å få knekt litt opp noen ganger :)

Mariann sa...

Våren i år er nok mye seinere enn fjorårets, ja. Da trodde vi etter flere milde vintre med tidlig vår, at vi kunne utvide grensene for hva vi kunne dyrke her på vestlandet. Men så fikk vi en påminnelse om at dette varierer og at å dyrke i Norge ikke er som å dyrke i England.

God bedring med ryggen, håper knekkingen hjelper.

josimo sa...

Her er også våren sen, nettene er fortsatt kalde så blomstene holder igjen.
Men jeg har troen på at våren er på vei,selv etter gårsdagens hagleskur.

Blomsterguri sa...

Det ser ut til å hjelpe med snøen. Fremdeles kaldt om natten er det her også, men ikke minus tror jeg. Tror at det kommer fort når det først dukker frem nå. Lykke til med kiropraktoren. Håper ryggen ordner seg snart!

krepsemor sa...

Det er fryktelig tregt her også! Så lenge det er så kaldt om natten, så skjer det vel ikke så mye! Men solen varmer godt nå, i alle fall på ettermiddagene...Håper du får god hjelp med kiropraktoren. Det er ikke godt med ryggvondt, og særlig ikke når det går utover nattesøvnen! ha en fin kveld!

Besta sa...

Håper det gikk bra hos kiropraktoren:) Ikke godt med dårlig rygg.
Ja våren er litt treg i år. Har ryddet litt i bedene men enda er det mye som gjenstår.
Ha en fin kveld.
klem fra marilyn

Asbjørg sa...

Oisann,var det virkelig kommet så langt ifjor på denne tida?
Lykke til med ryggbehandlinga!

IngunnBW sa...

Vi drar visst med oss den kalde vinteren slik meteorologene spådde. Våren er i det minste ikke over i en fei slik den har vært enkelte år da alt har eksplodert så man ikke greier å følge med på alt som skjer i haven. Men jeg ønsker meg virkelig varmere dager, det er jo snart mai! Vi som blogger har mye dokumentasjon og bilder og kan sammenlignet med tidligere år. Det ser ut til at det er veldig sent over hele landet.

Så leit at du er så plaget med ryggen. Det er virkelig noe som kan sette en ut av spill. God bedring!