fredag 2. april 2010

Det er håp...

Dagen i dag er en riktig fin dag selv om det er overskyet og litt kjølig vind. Sola har sluppet gjennom i små glimt og temperaturen er faktisk hele 12,5°C nå.
Jeg måtte bare vasse meg en runde i hagen på jakt etter vårtegn, og det fant jeg på små flekker hvor snøen har forsvunnet.
En liten tue med snøklokker blomstret så fint med bøyde hoder.

En julerose har nesten kommet seg ut av snø og is og har en fet knopp i toppen.
En storkenebb har begynt å folde ut blada etter å ha blitt kvitt snøbøra.
Lavendelhekken i rosebedet har dukket fram temmelig flatklemt etter all snøen som har ligget over den. Og det beste av alt - den har overlevd vinteren. Så når det lir på litt nå så skal jeg klippe den litt ned så den blir fin og tett.

Jeg fant flere små vårtegn også, røde peonskudd, rabarbra som har begynt å røre på seg, ja enda til en hostaspire fant jeg. Den ble godt dekket igjen.
Enda er det mye snø som skal tine vekk før hagen er snøfri, men så lenge barflekkene blir større for hver dag er det håp...

10 kommentarer:

Elin sa...

Deilig at det våres, ja !
Tar ofte runden og kikker nedi bedda etter vårtegn.
Det er nesten det koseligste med hele våren. Jeg har stått i solveggen utenfor drivhuset og skiftet jord på endel planter idag...... herlig !!
Fortsatt god påske !

Kristin Aurdal sa...

Det så vårlig ut - her ligger ennå beda under en halv meter med snø - må si jeg er drittlei av vinter.
Eneste plassen det er bart er stripe bak huset, og der har det til min store glede dukket opp en krokus.
En kan bli i godt humør av mindre - våren er på vei, åkke som :-)
God påske til deg.

Blomsterguri sa...

Nå er det nok ikke så lenge før snøen er borte! Det er mye som trenger seg opp uansett om det er snø eller ikke i disse tider. Selv om vi er snøfri hos oss nå, så ser jeg at det er enkelte ting som er kommet like langt hos deg - selv under snøen! Ha en fin dag!

Lene fra Lillehammer sa...

Tusen takk for at du syntes malingsprosjeketet mitt blir bra da Elsa, alltid koselig å få positive kommentarer på det man gjør.
Du, det er jo skikkelig vårstemning hos deg da. Her ligger det fortsatt litt for mye snø, men det har jo så vidt begynt å dukke frem litt da, dog bare visne stauder da, men vi er da på rett vei håper jeg selv om været er til de grader ustabilt.
Så du koser deg med påskekrim du også? Joda, litt blodtørstig må man jo være da. For oss er det vel påskekrimen som virkelig skaper påskestemning hjemme hos oss.
Masse påskeklemmer fra Lillehammer.

Besta sa...

oi sann, du hadde litt snø enda. Her gikk smeltinga raskt på slutten så det varer nok ikke så lenge til. Koselig vårtegn du har funnet:)
Ha en fortsatt god påske.
klem fra marilyn

Torill sa...

Skal prøva å heia snøen vekk for deg !! Kjekt at du til tross for snø finner liv som får eit hage-hjarta til å banka !!

Berit sa...

Visst er det håp! Men du verden så mye snø du har fremdeles. La merke til det på vår vei vestover, vi måtte nesten helt fram før det var snøfritt. Men om noen få uker er det kommet mye lenger hos deg enn her, det blir ikke så varmt her.

IngunnBW sa...

Endelig! Så skjønne vårtegn hos deg :) Våren kommer gradvis her også, mesteparten av sneen har regnet nort i påsken. I morges våknet jeg til sne...såå deprimerende med heldekkende hvitt! Nå har den heldigvis tint igjen.

Unknown sa...

Det spirer og gror hos deg, ser jeg. Herlig når vi kjenner våren. I dag har jeg vært i fjæresteinane og storkost meg med duften av salt sjø.

Ha fortsatt en fin påske!

krepsemor sa...

Det er så deilig med vårtegn, vi trenger det etter all snøen som har lavet ned i vinter! Her er det forskjell fra dag til dag når det gjelder snøsmelting, og staudesådden har dukket opp i de grønne kassene sine! Jeg har ikke sett hverken krokus eller snøklokker enda, men håper snart....
Nyt dagen!