torsdag 15. april 2010

Rufsete vårvær...


I går var det 14. april og sommerdagen. Nå begynner sommerhalvåret og 14. april er første sommerdagen. Det skulle en ikke tro når en ser ut vinduet i dag, det er surt og kaldt og nysnø i fjella.
Vi var en tur over til Moa i dag og på tur hjem igjen var det faktisk snøflokser i lufta da vi kjørte over fjellet. Temperaturen er ikke mer enn 2,5°C ute nå.
Det blir ikke gjort en ting ute når været er så vrangt. Så da får en finne på noe inne.
Jeg har fått priklet noen Antirrhinum, nemlig "Black Prince", "Artiste Bizarre" og "Frosty Lavendar Bells". Tre plantebrett med potter som jeg har klart å skvise inn i drivhuset.
Så har jeg pottet stiklingene jeg satte til roting da jeg klippet ned de pellisene som hadde overlevd vinteren. Alle stiklingene hadde fått fine røtter. Disse pottene får stå nede på planterommet enn så lenge. Håpet er at det kan bli såpass varme i lufta at bretta med stemor kan settes ut og frigjøre plass i drivhuset.
Jeg har funnet ut at jeg må ha noen flere pelliser så jeg var inne på sidene til Lille Gartneri og Pelargonia.no for om mulig å få bestilt noen stiklinger. Desverre uten napp, nettbutikken var stengt. I min nød har jeg sendt ønskelisten til Lizzi, det var forresten inne på hennes pelargonsider eller blogg jeg har funnet ønskeplantene også:)
Neste uke skal jeg til kiropraktor med ryggen. Den gikk i vranglås før påske, så nå håper jeg at ryggknekkeren kan få låst den opp igjen. Kan ikke si annet enn at jeg gruer meg litt for jeg har noen traumatiske opplevelser med behandling på ryggen. Men må man så må man....
Jeg må få ryggen i orden til jeg skal ut å sykle på min nye røde sykkel. Mine kjære slo sammen til gavekort som jeg fikk på fødselsdagen. Så nå har jeg kjøpt meg en sykkel med færre gir å holde styr på. Til mitt bruk klarer det seg lenge med 7 gir, ikke 21 som det var på den gamle. Jeg skal bare sykle på asfaltveien og ikke på skogsveiene og ute i terrenget.
Hm, det går visst att og ned med meg....... Kan det være alderen likevel da?
Tror jeg tar kvelden, men først må jeg ned å sjekke i drivhuset før natta.

10 kommentarer:

Snuffeldyret sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Vigdis i Romerikshaven sa...

Lykke til med behandlingen, Elsa!

krepsemor sa...

Hmmm, Antirrhinum har jeg faktisk ikke sådd i år, enda så fine de er! Skjønner ikke det....
Jeg var faktisk også på Moa i dag, nærmere bestemt på Plantasjen. Det ble innkjøpt blodmel blant annet.Det skal brukes til hjorteskremsel, tenkte jeg! Gratulerer med ny sykkel! Den får du sikkert mye glede av nå når det våres (selv om det ikke ser slik ut akkurat nå).
Håper du får skikk på ryggen! den må være i orden hvis en skal fungere skikkelig!
Kos deg i kvelden!

Besta sa...

Ikke noe festlig vår vær dere har, håper det bedrer seg snart. Og lykke til med behandlingen.
klem fra marilyn

Røsslyng sa...

Været ute er ikke fult så vårlig som det var for litt siden, men det kommer vel forhåpentligvis fine dager igjen om ikke så altfor lenge.
God bedring med ryggen din og ha en finfin helg!

Seascape sa...

God bedring med ryggen.
Det fine varigerte gresset jeg fikk av deg sist vår er blitt til mange fine tuer.
Her har de meldt om regn i helgen, da er det fint å stikke pellis og fuchsia stiklinger.
Håper du får en fin helg.
Klem fra Seascape

IngunnBW sa...

Så kjedelig med ryggen din, og så på denne tiden da. Kiropraktorbehandlinger skulle gjøre susen, lykke til! Håper du får mange fine turer på den nye sykkelen din snart :)

Marit sa...

God bedring med ryggen din! Jeg har 7 gir på min sykkel også, og det holder i massevis. Håper det blir varmere vær hos deg fremover. Ikke noe hyggelig å se på nysnø nå.

Elisabeth sa...

Heisann Elsa, det skal bli en råd med pellisstiklinger, fikk listen din, og noen skal jeg nok klare å trylle frem fra den :) Sender deg en mail over helgen :)

Seascape sa...

Hei Elsa :-)
Jeg har helt falt for løsningen med det utbygget du har på drivhuset. Jeg drømmer om å få opp drivhuset mitt i år. Men siden vi har mye vind i fra nord/vest syntes jeg det tilbygget du har burde være mitt i blinken. Kunne du tenke deg å vise bilde i fra tilbygget inne i drivhuset.

Håper du er bedre i ryggen nå.
Klem fra Seascape