mandag 5. april 2010

Påsketur til Plantasjen


Da har vi lagt påsken 2010 bak oss. Den avsluttet med et herlig påskevær. Sol fra skyfri himmel og god temperatur, ihvertfall i ly for vinden. Årets første humle var ute på tur, og i et furutre på andre siden av veien er skjærene i full gang med bygging av reir.
I drivhuset måtte jeg åpne en takluke og sette døren på vidt gap så ikke plantene der inne skulle bli kokt.
Det begynner å fylles opp med planter i drivhuset nå, og enda er det noen sorter som ikke er priklet og flyttet ut dit.
Har gjort opp litt status over det som er sådd og har spira, og jeg tror ikke alt kommer seg til ferdige planter. De sortene er nok sådd for sent til at det blir noe av de. Ja, ja, time will show...

Årets påsketur gikk til Plantasjen i dag, dog uten kaffe og Kvikk Lunsj som niste. Jeg handlet to sekker med jord, fire stiklinger av fuksia, en plante som jeg tror er en sort Kalanchoe med stripete blad og et plantestativ i metall med en fugl på toppen.
Fuksiastiklingene må jeg kalle impulskjøp, men jeg har lest om fuksiadiller på noen blogger og fikk lyst å prøve. Stiklingene var kraftige og fine så jeg håper jeg klarer å få fram flotte planter av de. Turte ikke satse på flere enn fire stykker i første omgang.
Metallstativet skal jeg sette i en stor krukke og plante blodbeger rundt som skal klatre oppover. Det tror jeg skal bli bra.
Litt plantejobbing har det også blitt i påsken. En blir ikke arbeidsløs på denne tiden av året når en har fullt av plantebarn som skal passes.
Og snart får jeg begynne å rydde i beda. Hvis været holder så kanskje jeg begynner så smått i morgen der det er blitt bart.
I fjor på denne tida var bedrydding og raking av plena ferdig. Men så hadde vi en helt annen vinter også...


Dagens bilde er av "Kalmar". Jeg investerte i nytt kamera i fjor sommer, og dagens bilde er tatt da jeg holdt på og prøve forskjellige innstillinger.
Jeg har ikke brukt kameraet så veldig mye, synes fotoprogrammet som fulgte med er litt tungvint å bruke når jeg skal overføre bilder til datamaskina.
Ønsker meg et fotokurs, men det finnes ikke noe slikt rundt her. Så jeg får bare eksprimentere litt mer på egen hånd så blir det vel litt etter hvert.

5 kommentarer:

Berit sa...

Jeg synes bildene dine er nydelige, ikke minst dagens rose. Applaus!
Jeg var forundra da jeg kjørte forbi i dag og så hvor mye snø som ligger igjen på dine kanter. Ute hos oss er det helt snøfritt, men vi skal ikke mange kilometer lenger inn før det ligger store fonner fremdeles. Nå er vi hjemme igjen, og her er det faktisk nesten bart nå.

Blomsterguri sa...

Flott rose på bildet i dag ihvertfall. Den trengte du ikke fotokurs til :-) Du har fått med deg mange godsaker fra Plantasjen, så dette blir nok bra. De er nå veldig fine de Fuchsiaene da :-) Ha en fin uke!

krepsemor sa...

Er det ikke deilig at snøen forsvinner omsider? Da kan vi kose oss ute med hagearbeid. Flotte ting du har fått med deg fra Plantasjen! Fuchsia er jo bare fine da. Da jeg var på Plantasjen, var det bare noen tørre stiklinger de hadde å vise til, så jeg turte ikke å kjøpe noe....
Men plantejord går det mye av for tiden, så det må handles inn mer av snart! Jeg har hatt en flott ryddedag i dag ute der jeg fikk ryddet terrassen for snø!
Ønsker deg en fin uke!

Elsa sa...

Berit: Det er lenge siden det har vært så mye snø i april enda det har tint godt siste dagene. Det er tele under snøen så det er nok derfor det går så tregt.

Blomsterguri: Det er så mye finesser å sette seg inn i på disse kameraene med innstillinger i hytt og pine. Derfor hadde det vært kjekt med litt opplæring for meg som har litt hønsehjerne ang. tekniske detaljer.

Krepsemor: Litt om senn forsvinner snøen om enn tregt. Men det er snart fritt for snø i beda, sikkert fordi de er litt opphøyde de fleste av de.
De hadde fine stiklinger på Plantasjen i dag, men det var ganske utplukket. Har aldri hatt fuksia før så jeg er spent på resultatet.

IngunnBW sa...

For en vakker rose! Kalmar...jeg måtte google :) Det står at det er en klase- bunndekkerose som blir ca 60 cm høy, remonterer og litt duft. Stemmer det med din? Jeg synes fargen og blomsterformen slik du viser den var nydelig!