torsdag 23. juni 2016

Jonsokaften....


 Nydelige knopper på "Louise Bugnet". Den var først ute med å åpne blomster iår. Den er en av de rosene som  har overlevd i hagen.  "Therese Bugnet", Lykkefund" og "Maidens Blush" er de andre som fremdeles finnes her.  Alle disse rosene ser ut til å trives med kummerlige forhold, som de har hatt de siste åra. Dette året ser det ut til å bli en overdådig blomstring på alle sammen, hvis en skal dømme etter knoppsettinga.Her blomstrer en storkenebb( som jeg ikke har navnet på ) i godt selskap med honningløken(Nectaroscordum siculum). Peon "Festiva Maxima" har åpnet første blomsten idag.
Dagen idag startet med fint vær og god temperatur. Så jeg fikk tatt litt bedrydding og graving i dag også.  Men  utpå ettermiddagen kom regnet, så utejobbinga ble bare avslutta.
Og når det først skulle begynne å regne, ja så kunne det nå komme en skikkelig rotbløyte. Ikke bare dette regnet som bare bløyter  litt på overflata, og så er jorda tørr som ørken når en kommer en halv centimeter nedi. Det så jeg da jeg spadde opp noen røtter idag, det var bare å løfte de og riste litt så dryssa jorda av. Nei, det trengs nok endel regn nå, men det er det vel farlig å ønske seg :)

Alle bilda tok jeg på en liten runde i kveld.

2 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Nydelig Rose som blomstrer hos deg nå, regn trengs i disse tørre tder.

Ha en fin helg!

Inger Marie sa...

Flotte roser du har ELsa!
Ja,nå har vi fått regn i både bøtter og spann, men som du sier vi trengte dette.
Jorden var veldig tørr og alt har vokt en halvmeter etter det fikk regn.
Takk for hyggelig hisen hos meg:)
God sommer videre til deg:)