torsdag 15. september 2011

Nysnø i fjella......I dag lå det nysnø nedover toppene, og regnbygene har vært ganske heftige til tider i dag. Sommeren er definitivt over og høsten ser ut til å gå mot vinter med raske steg. Men hallo - vi er da bare i midten av september. Vi skulle da kunne håpe på mange fine høstdager med lun temperatur ennå framover. Nattefrost og elende trenger ikke vise seg fram på mange uker enda.

Jeg har ikke tømt drivhuset enda. Det står endel planter der inne som skal inn i kjelleren til vinteren, men å begynne å bære inn og sette på vinterlagring er litt for tidlig. Jeg får heller bruke duk over om natta eller litt varme hvis det blir for lave nattetemperaturer
Jeg må få tak i bobleplast og henge opp i drivhuset også. Det er best å få det gjort før vinteren setter inn for alvor. Og første fineværsdagen som kommer skal vinterdekket på drivhustaket. I år skal det ikke bli utsatt til langt ut på vinteren. Så får det bare våge seg om jeg må ha på ekstralys til plantene der inne.
Hvor mye jeg får gjort unna ute i løpet av høsten er bare i det blå. Det avhenger av været og ikke minst av rygg og knær.

Med hekleprosjektet går det sakte men sikkert framover. Har heklet ferdig halvparten av rutene. Ehm, det er bare seks ruter på teppet da, store ruter. Bilde kommer ved et senere høve:)
Kjekt å veksle mellom litt håndarbeide og litt bøker når været innbyr til godstolkos.

Motivet på bildet idag tok jeg en tidlig morgen rett etter soloppgang i Platanias. Det var like før blomstene lukket seg. Det var en kjempestor kaktus som stod inne i en privat hage som var inngjerdet, så det var ikke så lett å få tatt et skikkelig bilde.

Ha en fortsatt fin dag alle bloggevenner:)

4 kommentarer:

Marit sa...

Huttetu, det er alt for tidlig! Får håpe den snøen forsvinner igjen fort og at det bare er et skremmeskudd.

Landbohaven sa...

Godt billede.
Det er da tidlig, at i får sne.
Vi har haft regnvej og blæst i de sidste mange dage. I dag har solen skinnet, men det har blæst ret så meget. så jeg har ikke været i haven i dag.
Jeg håber dog stadig på, at vi får et par dage her i sept., hvor vi kan sidde udenfor.

Vigdis i Romerikshaven sa...

Uff, dette var litt for tidlig. Vi trenger absolutt mange fine dager nå. God helg, ELsa!

orchis sa...

Flott kaktus. Ser ut som Cereus peruvianus.

Håper snøen holder seg på fjelltoppene, og ikke kryper nedover.

God helg.