søndag 11. september 2011

En søndag med sol, regn og ferieminner....

Nå har jeg vært hjemme en uke så det er kanskje på tide og oppdatere bloggen litte granne. Det tar litt tid å komme seg ut av feriemodus og komme i vanlig hverdagsgjenge igjen. Bodde to uker på dette koselige hotellet i Platanias. Og om dette hotellet er det bare en ting å si - her vil jeg bo flere ganger. Passe stort, kjempfint uteområde uten trafikk, stille og rolig, veldig sentralt i forhold til sentrum, nært sjøen, flott bassengområde både for store og små, skikkelig renhold og sist med ikke minst - veldig trivelige folk som jobbet her. De gjorde alt for at gjestene skulle trives.


Ute var det flott beplantet med mange sorter busker og trær.Sjøen og bølgene spilte ikke helt på lag hele tiden, men det gjorde at en kunne ta pauser og dra på turer rundt omkring for å få se mer av Kreta enn bare stranda.
En av turene var til Spinalonga, øya som ble leprakoloni i 1903. Da ble det bestemt ved lov at øya skulle befolkes av leprasyke fra Kreta, og i 1904 kom de første 251 til øya. I 1913 ble det så bestemt at leprasyke fra hele Hellas skulle sendes hit også. På slutten av 1940-tallet ble det oppdaget en medisin som kunne kurere lepra, og i 1957 ble øya fraflyttet og de siste 20 som trengte behandling ble flyttet til et sykehus i Aten.
Det å gå rundt på øya og samtidig få høre historien fortalt gjorde et sterkt inntrykk.
Boken "Øya" av Victoria Hislop er nå filmet og har vært sendt på tv i Hellas. Da jeg var der nede hørte jeg rykter om at den vil bli sendt på norsk tv i løpet av vinteren. Håper det er mer enn bare løse rykter.

Været tror jeg at jeg går forbi i all stillhet. Jaja, det har nå ikke vært så aller verst siden jeg kom hjem da. Noen regnbyger tåler jeg etter to uker med sol og varme. Temperaturen i dag er også brukbar, faktisk var den 18,5°C sist jeg sjekket. Og ønsket for de nærmeste ukene er oppholdsvær og fint , lunt høstvær. Nattefrost og snø kan vente i mange uker enda:)

5 kommentarer:

krepsemor sa...

Så fint at dere var så heldige med hotellet og området rundt! Det blomstrende treet var nydelig.
Flott historie om bakgrunnen for øya!
I dag har det vært forholdsvis bra vær, og også i går, selv om ikke solen viste seg så mye. Temperaturen er vel så viktig på denne årstiden, syns jeg! La oss få flere slike dager ;)

Unknown sa...

Kjekt å høre at du var heldig med hotellet. Det er alltid spennende å komme på nye steder. Ser veldig fint ut på bildene. Blomsterfloret på sydlige breddegrader er et syn for guder.

Etter å ha lest "Øya" har jeg faktisk lyst til Kreta igjen. Har vært på Kreta kun en gang og da bodde jeg i Nea Chora ved Chania. Var på flere turer, men ikke lenger øst enn Iraklio (Heraklion) og Knossos. Var der i juli for mange år siden og det ble altfor varmt for meg. Når jeg har avsluttet arbeidslivet, blir det nok en tur i mai et år. Besøk på Spinalonga står høyt på listen.

Ha en fin uke!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Så gøy å se bilde fra 'øya', boka likte jeg svært godt!

Bestemor Drillo sa...

Ser at du har hatt en flott tur !
Hellas er et flott feriemål.
Artig å lese om øya!
Klem til deg fra bestemor;)

Mariann sa...

Har bodd i Platanias flere ganger, flott sted. Det har selvfølgelig også mye å si hvordan du bor. I mai var vi på Kreta, da bodde vi i Rethymnon. Vi likte oss godt der også. Vi tok også turen til Spinalonga. Det var en helt spesiell opplevelse.